Спорт

Тайгър Уудс катастрофира, оперират го

  24.02.2021 08:11  
Тайгър Уудс катастрофира, оперират го

Голфърът Тайгър Уудс е хоспитализиран, след като е катастрофирал с колата си и излетял от пътя в Лос Анджелис. Според агента му Марк Стейнбърг звездата има „множество“ наранявания на краката. CNN съобщи за "средни до сериозни" травми на 45-годишния Уудс.

Пристигналите на място екипи на пожарната и парамедици е трябвало да използват специални инструменти - т. нар. "челюстите на живота", за да го измъкнат от сериозно пострадалото возило, преобърнало се няколко пъти.
 
„В момента той е на операция”, каза само Стайнбърг пред Golf Digest.

Автомобилът на Тайгър Уудс е прекосил през центъра на пътното платно, преди да се разбие и да се преобърне, съобщи служител на шерифския отдел на Лос Анджелис пред Fox News.

"Това е нещо като наклон надолу и има и някои криволичещи завои", каза капитан Джеймс Пауърс. „Пресякъл е средата, за да отскочи от бордюра от другата страна на пътя, след което е последвало преобръщане в храстите“.

По думите му живеещ наблизо местен жител е докладвал за катастрофата, на шестата минута там вече е имало служители на шерифството.

Пауърс каза на Fox, че причината за инцидента се разследва. „Тук пътят има стръмно изкачване, той се спуска надолу. Скоростта може да се увеличи дори само от инерцията на превозното средство“, каза той.
 
Според спортния репортер на CNN Анди Скоулс славната кариера на Тайгър Уудс може да приключи, ако новите контузии усложнят още повече състояниетому. "Бихме могли да гледаме края на златната кариера на Тайгър Уудс - само да се надяваме, че е добре", каза Скоулс. "Интервюирах го, след като спечели „Мастърс “през 2019 г. - едно от най-големите завръщания в спортната история, ако не и най-голямото, и след като го интервюирах, той се мъчеше да стане от този стол", припомни Скоулс.
Той добави, че Уудс в продължение на години е приемал болкоуспокояващи след редица операции, които е трябвало да претърпи. През 2017 г. той бе открит от полицията, спрял отстрани на пътя, заспал в колата си, защото беше взел „много болкоуспокояващи“.

Кариерата на популярния голфър е белязана от много тежки операции - пет на гръбнака и пет на коляното.

Превод и редакция: DarikNews

 


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Рита Ора сподели нови кадри от България
 25.02.2021 21:21      
Видео
Внучката на Симеон става поп звезда
 24.02.2021 10:37