Новини

Министър Ангелов: Въпреки пандемията държавата не изостави болниците

  26.02.2021 12:32  
Министър Ангелов: Въпреки пандемията държавата не изостави болниците

Новият скенер в УМБАЛ "Света Марина" във Варна е уникален за страната, той е единственият за България. Това заяви на пресконференция във Варна министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, след като даде старт на работата на последното поколение компютърен томограф.

,,Лабораторията, която изградихте още в самото начало за диагностика, за PCR-изследването, на практика обслужваше всички лечебни заведения на територията на Североизточна България. Това беше много трудно, бяхме изправени пред едно за нас неясно заболяване, което предизвика неясни последици, но в крайна сметка успяхме да се справим. Държава положи усилия, въпреки световната криза, въпреки намаления брой пациенти, въпреки затворените клиники, болница "Св. Марина" затвори 11 клиники, които не работиха по време на пандемията'', коментира проф. Ангелов.

По думите му от тези 11 клиники 257 лекари и сестри бяха командировани за лечение на пациенти с COVID-19.

Държавата, разбира се, не изостави лечебните заведения. Те си получаваха регулярно средствата. Ще продължат да ги получават. Благодарение на тази политика "Св. Марина" можеше да извърши своите инвестиционни планове и намерения и този скенер е резултат. Този скенер е уникален за страната, той е единственият за България. Позволява да се върши в него всичко в областта на образната диагностика. Освен морфология, може да извършва и изследване на функцията. Той дава много възможности, тъй като може да се изследват и деца. Дозата е по-ниска от обикновените скенери. Изключително голямо предимство и полза за пациентите в "Св. Марина", коментира проф. Костадин Ангелов.


Анкета

Ще успее ли да състави ГЕРБ правителство?


Резултати
Видео
Вижте как буйства индиецът от приземения в София самолет (ВИДЕО)
 07.03.2021 12:52      
Видео
Ниагарският водопад грейна в бяло, зелено и червено
 04.03.2021 12:11