Новини

Валери Симеонов: С промените в хазарта вкарахме пари в спорта и културата, при Божков нямаше такова нещо

  02.03.2021 19:47  
Валери Симеонов: С промените в хазарта вкарахме пари в спорта и културата, при Божков нямаше такова нещо
  NOVA

Винаги съм избягвал преки и лични нападки. С партия "Воля" ние имаме много общо. Говоря най-вече за видимата ни борба с картелите, както и повишаването на доходите на хората. С "Воля" ни събраха общите национални интереси. Евроинтеграцията на България е даденост и никой не трябва да я пипа. Не трябва да има референдум и за учатието ни в НАТО. България има чисто икономически интереси от участието си в ЕС и НАТО.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

"Аз и НФСБ имаме лична борба срещу хазартната зависимост и търкането на билетчета. Ние не можем да откажем хората от хазарта, но можем да ограничим въвличането на хората в тази зависимост. Игралните зали нямат нищо общо с масовото предлагане на билетчета по всички магазини, кафенета, лафки. Едно е да отидеш съзнателно в залата и да играеш, друго е от всеки ъгъл да ти бутат билетчета и да търкаш. Много добре помните, че печелиш 10 лева от билетчето и вместо да си ги вземеш - си купуваш нови пет билетчета. С промените в Закона за хазарта успяхме да вкараме много сериозни пари и средства в спорта и културата. По времето на Васил Божков това не беше така и ние го променихме", обяви Симеонов.

"Икономическите мерки на кабинета срещу коронакризата можеше да бъдат по-успешни. Трябваше да се насърчи търсенето на работа и създаването на работа, а не седенето вкъщи. На тези хора трябваше да им се даде възможност да печелят и изкарват пари. Идеята за ваксинационни паспорти е добра. Човешкият живот е най-важен и тези паспорти са един вид сигурност", категоричен бе Валери Симеонов.


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Така храната няма да залепва за тигана
 01.03.2021 14:33      
Видео
Рита Ора сподели нови кадри от България
 25.02.2021 21:21