Икономика

Марияна Николова: Обединеното кралство е приоритетен туристически пазар за България

  04.03.2021 16:30  
Марияна Николова: Обединеното кралство е приоритетен туристически пазар за България

Обединеното кралство е приоритетен туристически пазар и партньор на България. От изключително значение е да положим необходимите усилия да бъдат премахнати ограниченията за туристически пътувания между двете страни. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с Н. Пр. Роб Диксън - посланик на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, съобщиха от туристическото ведомство.

По думите на Николова към днешна дата и България, и Великобритания са въвели задължителен  PCR тест като британската страна налага и задължителна 10-дневна карантина. Тя подчерта, че в условията на продължаващата пандемия правителството полага усилия за осигуряване на безпроблемното протичане на летния сезон. Прилагат се и всички необходими мерки, които да гарантират сигурността и здравето на всички гости.

"Във всички хотели, ресторанти и други обекти в зимните ни ски курорти стриктно се спазват всички противоепидемични мерки на Министерството на здравеопазването и препоръките на Световната здравна организация срещу разпространението на COVID-19, като всеки сигнал, свързан с тяхното нарушаване, своевременно се проверява", категорична бе тя.

Н. Пр. Роб Диксън пък коментира, че  напредъка на процеса по ваксинация в двете страни ще допринесе за вдигането на ограниченията за туризма. Той поясни какви са рестрикциите към момента и добави, че правителството е заложило много ясен график за вдигане на забраните както във вътрешен план, така и в международен. Засега планът предвижда  ограниченията да бъдат премахнати най-рано през месец май.  Посланикът обобщи, че Великобритания все още не е започнала да се договаря индивидуално с други държави относно отпадането на рестрикциите за пътувания. 


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Ниагарският водопад грейна в бяло, зелено и червено
 04.03.2021 12:11      
Видео
Така храната няма да залепва за тигана
 01.03.2021 14:33