Новини

Радев: Не съм опонент на правителството - винаги съм бил обективен коректив

  05.03.2021 14:58  
Радев: Не съм опонент на правителството - винаги съм бил обективен коректив
  БНР

"Не съм опонент на правителството. Винаги съм бил обективен коректив на това, което виждам и срещу това, от което негодуват българите". Това коментира президентът Румен Радев в отговор на въпрос за казаното от вицепремиера Томислав Дончев, че държавният глава се е позиционирал като най-големия опонент на кабинета.

Ако правителството се беше вслушало по-рано в това, което казвам, в исканията на хората и на протестиращите, нямаше да излезе днес тази съкрушителна оценка на Комитета за външна политика към Сената на САЩ, каза още Радев.

Той посочи, че оценката отразява всички неща, за които говори от началото на мандата и заради които хората протестираха - касаещи корупцията в България, уроненото върховенство на правото, задушената среда на медиите, политизираната съдебна система. Ако правителството наистина държи на отношенията ни със САЩ като стратегически партньор и ако не се вслушва в моите послания, то поне да слуша оценката и препоръките на нашия стратегически партньор, каза президентът.

Президентът Радев отговори на журналистически въпроси след като участва в конференцията на началника на отбраната в София и се запозна с анализа на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2020 г.


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Ниагарският водопад грейна в бяло, зелено и червено
 04.03.2021 12:11      
Видео
Така храната няма да залепва за тигана
 01.03.2021 14:33