Икономика

Търговците с 30 дни срок да заплатят доставена стока

  07.03.2021 19:02  
Търговците с 30 дни срок да заплатят доставена стока
  google

Законът за защита на конкуренцията, обнародван в "Държавен вестник", забранява нелоялни търговски практики, прилагани от някои търговски вериги към техните доставчици. Съгласно текстовете купувачът вече ще е длъжен да плаща стоката на производителя до 30 дни след доставка. Няма да може да му връща незаплатена стока и да променя едностранно условията по договора помежду им. Това каза пред БНР Мариана Кукушева от съюза "Произведено в България".

По думите й записаното в закона е добра стъпка, но в него има спорни моменти, които трябва да бъдат променени от следващия парламент. „Това е една добра стъпка, защита конкурентоспособността на българския бизнес“, посочи Кукушева, но допълни, че тепърва законодателят трябва да елиминира проблема с количествените прагове за доставчиците:

„Праговете - това са годишните обороти на определена група храни – тема, която остана да виси като недопустима, защото нашите обеми на обороти са много различни от тези, които има в Европейския съюз“, каза още експертът


Анкета

Трябва ли да забраним руския газ и петрол?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10