Новини

Д-р Брънзалов: Ваксината е основно оръжие за борба с епидемията

  13.03.2021 09:24  
Д-р Брънзалов: Ваксината е основно оръжие за борба с епидемията

Опитваме се да успокояваме хората, защото съм убеден, че няма да се намери причинно-следствена връзка между смъртта на жената и поставянето на ваксината. Медицината не е астрономия и ние не можем да даваме гаранции на 100%. Така д-р Николай Брънзалов коментира смъртта на жена след поставяне на ваксина срещу COVID-19 в студиото на „Събуди се“ по Нова телевизия.

„Аз съм ваксинирал 120-130 човека с ваксината на „АстраЗенека“ и освен болка на мястото на поставяне, не съм срещал други симптоми“, заяви д-р Брънзалов. Той призова хората да се успокоят и да поддържат връзка с личните си лекари: „Огромен е броят на хората, получили тази ваксина“.

Хората, получили ваксина от „АстраЗенека“, не могат да се ваксинират с ваксина от друг производител. Добрата новина е, че може да се изчака повече от 4 седмици без да предизвика реакции.

Д-р Брънзалов каза, че в България почти не остават ваксини по складовете, защото бързо се разпределят. Той изрази мнение, че 3 на 1000 е нищожен процент що се касае до странични реакции като болка на поставеното място: „Нямам, слава Богу, по-сериозни усложнения в моята практика“.

Докторът беше категоричен: „Ваксината е основно оръжие за борба с епидемията“. Най-уязвимата група трябва да бъде обхваната малко по-рано, а след достатъчното наличие на ваксини ще има уравниловка. По темата с разпределението на ваксините той каза: „Когато в началото заявявахме ваксини, не знаехме, че ще има проблем с доставките.

 


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Заровен жив за 50 часа: това е най-гледаното ВИДЕО за 2021 г.
 19.12.2021 08:02      
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54