Спорт

Лудогорец детронира Локомотив (Пд) за Купата на България

  16.03.2021 20:55  
Лудогорец детронира Локомотив (Пд) за Купата на България
  lap.bg

"Лудогорец" победи "Локомотив" (Пловдив) с 2:1 в Разград в четвъртфинална среща от турнира за Купата на България. Срещата завърши наравно 1:1 в редовното време, а в продълженията шампионите стигнаха до победата. 

Така "Смърфовете" не успяха да повторят постижението си от последните два сезона, когато труимфираха с купата. Това означава, че България ще има нов носител на трофея. "Смърфовете" изравниха в 93-ата минута, но не успяха да стигнат до изпълнение на дузпи.

"Лудогорец" за четвърти път отстранява "Локомотив" в този турнир. Разградчани взеха и реванш за загубата си от този съперник в първенството, която остава единствена под ръководството на Валдас Дамбраускас.

Първото полувреме не предложи кой знае колко интересни ситуации. Двата отбора играеха предпазливо и не напомниха за мача си в първенството, който се игра само преди месец.

В началото на втората част "Лудогорец" поведе с първата си атака. Бърнард Текпетей центрира към  Пиерос Сотириу, който отклони от близка дистанция за 1:0.

След това в игра влезе капитанът на "смърфовете" Димитър Илиев. В 87-ата минута силен удар на Момчил Цветанов принуди хърватският вратар на домакините Кахлина да направи фантастично спасяване. 

Моментът за гостите дойде в 93-ата минута. Кристофър Уртадо пусна пас към Диниш Алмейда, който веднага отклони за Георги Минчев. От лесна позиция нападателят, който вкара и срещу "Тотнъм" изравни на 1:1.

Клаудиу Кешеру влезе за продълженията и имаше добър шанс да се разпише. В края на първото той стреля от добра позиция, но топката се оплете във външната страна на мрежата.

В 114-ата минута "Лудогорец" стигна до победно попадение. Мавис Чибота получи и навлезе в наказателното поле и мина покрай няколко защитници, които се страхуваха да не го фаулират. Индивидуалният пробив завърши с точен удар покрай Илко Пиргов за 2:1.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00