Икономика

Пускат евтини полети до Гърция от София

  18.03.2021 16:09  
Пускат евтини полети до Гърция от София
  google

Нискотарифният превозвач Wizz Air добавя три нови гръцки дестинации към софийската си мрежа. София – Санторини, София – Ханя (о. Крит) и София – Керкира (о. Корфу) са новите маршрути, които компанията стартира от България за летния сезон (юни-септември)

Билетите са на цени от 77.99 лева в посока. Полетите до Санторини от 11 юни в дните понеделник и петък, а от 13 юни ще се изпълняват и маршрутите до Ханя и Керкира в дните сряда и неделя.

С добавянето на Санторини, Ханя и Керкира гръцките маршрути на Wizz Air от България вече са 4 (като броим и Миконос).

Гръцкият остров Санторини, една от новите дестинации в софийската мrежа на WIZZ, е считан за едно от най-романтичните места в света с неговите красиви плажове, кристални води и прекрасни залези. Причините да го посетите са много и една от друга по-вдъхновяващи – от мистичните къщи-пещери, в които може да нощувате, през величествените вулканични острови до уникалните черни и червени пясъчни и каменни плажове и Винсанто – най-известното и обичано местно вино!

Ханя пък е сред най-живописните градове на остров Крит. На север бляскаво се плискат сините води на Критско море, а на юг се простира планинската верига Лефка Ори. Красивата му природа, оживеното пристанище, историческите забележителности, пълният със стоки и хора пазар, интересните музеи и великолепните плажове го превръщат в съвършения курорт.

Керкира – столицата на остров Корфу, е третата нова дестинация, която Wizz Air добавя днес, и една от най-елегантните островни столици в цяла Гърция. Никой не може да остане безразличен към очарованието на старите ѝ сгради, тесни улички, многобройни стари църкви, крепости, паметници, градини, площади… Наричан е още „Кастрополис“ (град на замъците) заради двете венециански крепости, които защитавали града и интересите му в миналото, а днес са в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Разбира се, Керкира и остров Корфу впечатляват и със своите прекрасни плажове с кристални сини води и омайна зеленина, които привличат хиляди туристи всяко лято.


Анкета

Трябва ли да се проведат нови избори?


Резултати
Видео
Фънки кара бясно кола-фотьойл
 14.03.2021 22:00      
Видео
Къде отсядат кралските особи
 13.03.2021 21:54