Свят

Германия очаква атака от Русия на парламентарните избори

  19.03.2021 18:40  
Германия очаква атака от Русия на парламентарните избори
  DW

Берлин очаква руски операции за дезинформация във връзка с германските парламентарни избори през септември. Това заяви германският външен министър Хайко Маас, цитиран от AFP, предаде БТА.

"Знаем, че Германия е една от основните европейски мишени на руските дезинформационни кампании, а също така и на кибератаки. По тази причина ние взимаме мерки, но също така искаме да сме сигурни, че на това ще бъде сложен край", изтъкна Маас в интервю за телевизия "Дойче веле". В проучване на Европейския съюз, публикувано в началото на този месец, се казва, че "нито една от останалите страни в ЕС не е обект на такива яростни атаки като Германия".

"Надявам се, че натрупаният в материята опит ще ни позволи да избегнем такъв развой по време на предизборната кампания за изборите за германския Бундестаг", каза още Маас, според когото е "напълно неприемливо да се опитваш да влияеш отвън на демократичните процеси в други страни, например в Германия". Според проучването на ЕС от 2015 г. са регистрирани над 700 случая на операции по дезинформация срещу Германия. За сравнение, срещу Франция са регистрирани 300 такива случая, срещу Италия - 170, а срещу Испания - 40.


Анкета

Трябва ли да се проведат нови избори?


Резултати
Видео
Веломобил, движещ се със скорост 60 км/ч
 19.03.2021 16:01      
Видео
Фънки кара бясно кола-фотьойл
 14.03.2021 22:00