Свят

Германия удължава до 18 април ограниченията заради COVID-19

  23.03.2021 10:55  
Германия удължава до 18 април ограниченията заради COVID-19

Германия удължава до 18-ти април ограниченията срещу коронавируса. Гражданите да останат по домовете си пет дни около Великден и да намалят контактите, за да се опитат да спрат третата вълна.

На среща, продължила през цялата нощ, канцлерът Ангела Меркел и регионалните лидери отмениха плана за плавно отваряне на икономиката, договорен по-рано този месец.

Големите семейни събирания ще бъдат забранени за великденските празници, като ще могат да се събират до две домакинства или до петима души.  Правителството ще поиска църквите да проведат службите си онлайн.

Германия регистрира повече от 7700 нови случая за последните 24 часа, а починалите са 50.

 “Тази година ние, и като казвам ние имам предвид правителството и провинциите, но преди всичко хората, бяхме на едно много трудно пътуване. Пътувнане, което имаше успехи, но също и провали. Но не трябва да се обезкуражаваме от провалите. В момента водим състезание да бъдем ваксинирани и да усетим ефектите на това възможно най-бързо. В момента пред нас има две основни стратегии - предпазливост и гъвкавост”, заяви германският канцлер Ангела Меркел.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00      
Видео
Интелигентните прозорци от следващо поколение
 16.11.2021 20:33