Свят

Принц Уилям е все по-близо до трона след оттеглянето на Хари

  24.03.2021 11:06  
Принц Уилям е все по-близо до трона след оттеглянето на Хари

Решението на Меган Маркъл и принц Хари да се откажат от задълженията си като висши членове на кралската фамилия отдавна се показа като окончателно. Докато те градят семейство в САЩ, по-големият брат на Хари - Уилям, се издига все повече в йерархията на монархията, пише Епицентър.

Кралица Елизабет II даде нова титла на принц Уилям. Той вече е Лорд Върховен комисар към Общото събрание на Църквата на Шотландия (Lord High Commissioner to the General Assembly of the Church of Scotland).

Всъщност Уилям получи почетната титла още миналата година, но заради коронавируса церемонията бе отменена. Сега званието му ще стане официално, а тази година принцът за пръв път ще влезе в новата си роля.

Уилям ще представлява Нейно Величество, като ще работи усилено за поддържане на връзката между държавата и църквата. По време на Общото събрание, Уилям ще пребивава в двореца Холиурд, Шотландия, когато ще получи новата си титла и ангажименти, идващи с нея.

Кейт и Уилям поеха много повече ангажименти, още след като Меган и Хари напуснаха острова. Двамата продължават да препълват графика си, служейки предано на короната. Кралските експерти твърдят, че Уилям все повече се доближава до трона.


Анкета

Трябва ли да се проведат нови избори?


Резултати
Видео
Лъв върху покрива на къща
 29.03.2021 11:17      
Видео
Фики стана част от голям международен проект
 24.03.2021 16:12