Новини

ВМРО: ЦИК допусна намеса на Турция на изборите на 4 април

  24.03.2021 12:48  
ВМРО: ЦИК допусна намеса на Турция на изборите на 4 април

ВМРО обини ЦИК, че връща България 5 години назад, допускайки  отново намесата на Турция в политическия живот на България. Според партията на Красимир Каракачанов комисията е направила така, че в югоизточната съседка де се гласува безконтролно с декларации, попълнени на улицата.

Това е недопустимо и граничи с национално предателство, категорични са воеводите.

На 21.03.2021 г. Централната избирателна комисия е гласувала паритетно (9 на 9 от всички присъстващи на заседанието) правилата за гласуване в секциите зад граница. Така със своето решение № 2278-НС от 22 март 2021 г. е оставила възможност при гласуване зад граница просто да се предоставят попълнените декларации, но не е направила нужното указание те да се попълват на място от лицата в присъствието на СИК, както беше от 2017 г. насам", посочват от ВМРО.

От партията припомнят, че са допринесли да бъде ограничен броят на секциите в Турция през 2017 г.

Успяхме да се преборим и хората, които имат претенции да решават съдбата на България, да трябва сами пред комисията да попълват декларациите си, за да се избегнат интересни антирекорди като този в секцията в Чорлу през 2016 г. Тогава без собственоръчно подписани пред комисията декларации в рамките на изборния ден са регистрирани над 2300 гласа. През 2017 г., при въведените вече правила, извоювани от нас, техният брой пада до 890 в същата комисия, заявяват от ВМРО.

Според партията изборите на 4 април могат да се окажат нагледен пример за чудовищни манипулации с адрес Босфора.

Попълването на една такава декларация, при владеенето на български език на базово ниво, каквото се предполага и според Конституцията, отнема не повече от минута – три имена, ЕГН и подпис. И не, не приемаме мотива „Ковид-19“, заявяват воеводите.

Те посочват, че им е ясно, че хората, които гласуват в Турция, в голямата си част не говорят и не пишат български, но пък за сметка на това са мощно оръжие в ръцете на определени политически субекти, с което подсигуряват комфорт и сигурно място в политическия живот на суверенна България на протурско влияние.

За нас от ВМРО е недопустима намесата на чужди субекти в българската политика и то през 21-ви век, 143 години след Освобождението на Родината ни от турско робство. Ние приемаме този акт като национално предателство. И още нещо – няма кого да заблудят ДПС, гласувайки против това решение в ЦИК. За нас е ясно, че политическото танго между тях, БСП и ГЕРБ отдавна е във вихъра си. Играта на доброто и лошото ченге точно по тези щекотливи теми я гледаме прекалено дълги години. Надяваме се обаче и българският избирател да е станал достатъчно прозорлив, за да „отсява“ фалша от истината и да разбере, че на тези избори се решава много повече от това кой ще вземе властта в следващия мандат. Решава се националната, културна и религиозна идентичност на България, твърдят от ВМРО.


Анкета

Трябва ли да се проведат нови избори?


Резултати
Видео
Фики стана част от голям международен проект
 24.03.2021 16:12      
Видео
Вижте гаража на бъдещето
 23.03.2021 19:53