Шоу

Скандал със сатанинските маратонки на рапъра Лил Нас Екс

  30.03.2021 15:57  
Скандал със сатанинските маратонки на рапъра Лил Нас Екс
  dnews

Производителят на спортни стоки "Найки" заведе дело срещу базирана в Ню Йорк компания заради "сатанински" маратонки, съдържащи капка човешка кръв, съобщават Ройтерс и Франс прес.

Ден по-рано стана ясно, че американският рапър Лил Нас Екс пуска на пазара своя линия "сатанински" маратонки.
"Сейтън шуз" "("Satan Shoes") бяха пуснати за продан от компанията Ем Ес Си Ейч Еф (MSCHF), специализирана в онлайн разпространение на продукти от лимитирани серии на определена дата.

За основа на "сатанинските" обувки е послужил моделът на "Найки" "Еър макс 97", към който са добавени някои отличителни знаци с препратки към дявола, сред които пентаграм (обърната петолъчна звезда), считан понякога за сатанински символ. В подметката на маратонките е инжектирана капка човешка кръв.

По думите на представителите на компанията MSCHF кръвта е била взета от сътрудници на фирмата, които обичали да се жертват в името на изкуството.

Компания "Найки" заведе делото в съд в Бруклин в понеделник - в деня на продажбата на лимитирания модел, от който бяха пуснати 666 чифта, число, също свързвано с дявола.От иска на "Найки" става ясно, че маратонките са произведени без съгласието или разрешението на компанията, която по никакъв начин не е свързана с този проект.

"Найки" иска спиране на доставката на маратонките, които бяха продадени в понеделник на цена от 1018 долара за чифт. Компанията също така претендира за обезщетения и лихви, без да посочва сума.

Представители на рапъра Лил Нас Екс, който не е ответник по делото, и компания Ем Ес Си Ейч Еф (MSCHF) не са отговорили на молбите за коментар.

В петък 21-годишният изпълнител пусна видео към новото си парче "Montero (Call Me By Your Name)", в което танцува с персонаж с дяволски рога, отбелязва Ройтерс.


Анкета

Трябва ли да се проведат нови избори?


Резултати
Видео
Лъв върху покрива на къща
 29.03.2021 11:17      
Видео
Фики стана част от голям международен проект
 24.03.2021 16:12