Свят

Германия изисква отрицателен PCR тест за пътниците от транзитните полети

  02.04.2021 14:38  
Германия изисква отрицателен PCR тест за пътниците от транзитните полети

Германия вече изисква отрицателен PCR и за транзитно преминаващите самолетни пътници, информират от МВнР. 

Всички пътници, пристигащи със самолетен транспорт в Германия, следва да представят негативен PCR тест, не по-стар от 48 часа.

От 2 април в Берлин влизат в сила допълнителни ограничения. Въвежда се вечерен час между 21 ч. и 5 ч., като в този интервал могат да излизат по един или най-много двама души.

За останалата част на денонощието остава в сила въведеното по-рано тази седмица ограничение за събиране на не повече от 5 души на едно място.

От 6 април влиза в сила ограничение на събиранията, според което всеки гражданин може да се среща с не повече от един представител на различно домакинство.

От същата дата не се разрешават срещите на представители на различни домакинства за времето между 21 ч. и 5 ч. Изключение се предвижда само за хората с фактическо съжителство и за болногледачи и социални работници.

Остава в сила изискването за носене на маска на открито в случаите, когато не може да се гарантира дистанция от 1,5 метра. В Берлин има 15 улици и 16 площада, на които носенето на предпазни маски е задължително.

В затворени пространства е задължително носенето на медицински маски тип FFP2, OP или KN95. В градския транспорт и в магазините е задължително носенето на маски тип FFP2.

Берлин е третата федерална провинция, която въвежда вечерен час. Ограничения за напускане на домовете вече бяха въведени и в Бранденбург и в Хамбург, припомнят от МВнР.

Валидните правила и ограничения могат да бъдат намерени на интернет страницата на Федералното правителство.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54      
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31