Свят

Австралия отбелязва Великден без нови случаи на коронавирус

  04.04.2021 11:52  
Австралия отбелязва Великден без нови случаи на коронавирус

Австралийците отбелязват католическия Великден с относително малко ограничения, в момент, когато в страната няма данни за заразени с коронавируса, предаде Ройтерс.

Малкото огнище в щата Куинсланд е регистрирало само един случай на заразяване през последните три дни. В щата са въведени най-строгите ограничения на обществените събирания.

На други места австралийците се събираха по плажовете, като използваха топлото време в много части на страната. Други се срещнаха със семействата си, за разлика от предишния Великден, преминал в условията на национален локдаун.
Много страни наложиха нови локдауни или ограничения на църковните служби на големия християнски празник, но църквите в Австралия бяха отворени и мнозина вярващи ги посещаваха. 12 милиона австралийци, или 86 на сто от религиозните жители на страната, се самоопределят като християни, припомня Ройтерс.

Австралия е една от държавите с най-големи успехи в борбата с пандемията. Чрез бързо въвеждане на локдауни, затваряне на граници и експедитивно проследяване случаите на зараза бяха ограничени до малко над 29 300, а жертвите са 909.

Здравният министър Грег Хънт заяви, че се очаква до октомври всички австралийци да получат възможност да се ваксинират.


Анкета

Трябва ли да се проведат нови избори?


Резултати
Видео
Катерач изкачи необезопасен един от най-високите небостъргачи
 04.04.2021 16:48      
Видео
Колко бърза е Toyota Yaris GR?
 03.04.2021 20:00