Спорт

Любослав Пенев: Който не се бори за победа, няма място в ЦСКА

  06.04.2021 17:47  
Любослав Пенев: Който не се бори за победа, няма място в ЦСКА
  Lap.bg

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев говори за първи път пред медиите, след като се завърна на стадион "Българска армия". В типичния си шеговит стил и с чувство за хумор специалистът обясни защо е решил да поеме отново тим, какви са целите му и как ще подходи към първия мач от полуфиналите в турнира за Купата на България срещу "Лудогорец". 

"Червените" посрещат своя съперник от Разград на 7 април.

"ЦСКА се развива. Заварил съм нови и положителни неща, това е много добре. Сега съм треньор на ЦСКА, така че, това, което съм подготвил, като теория и практика е, че това е ЦСКА. Възпитавам футболистите си да играят винаги за победа и да бъдем по-добри и винаги първи. Футболист на ЦСКА, на когото му минава през главата да не се бори за победа, няма място в клуба. Трябва обаче да минем през един тренировъчен процес, за да се подготвим за това нещо", бяха първите думи на Пенев, след като направи проверка на наличните журналисти.

"Не се притеснявам от това, че сме първо домакини на "Лудогорец", а после гости. Да не досаждам, но пак ще кажа, че винаги моите футболисти играят за победа. Ще се надиграваме с "Лудогорец". Два мача, 180 минути, може да има продължения, може да има дузпи. Няма да издавам пред вас какво готвим и какво не готвим. Купа, Европа, шампион - това е! Пред ЦСКА се поставят само високи цели! Така ги виждам аз нещата", добави той.

Пенев отрече да е глобявал футболисти и да е отнемал често капитанските ленти. Той заяви, че футболистите се забавляват от тези слухове, пуснати от "доброжелатели".

"Нито ще сменям капитаните, нито съм ги глобявал, нито съм ги обиждал. Това не е истина и идва от "доброжелатели" на ЦСКА. Момчетата се разсмиват даже. Минаха почти 10 дни от работата ми с отбора. Доволен съм от това, че момчетата работят много добре и се адаптират към новите изисквания. Не мога да кажа колко време е необходимо, за да променим това, което аз искам. Сигурен съм, че в утрешния мач ще има нови неща. На момчетата им трябва време, но вървим в тази посока", заяви той.

В средата на пресконференцията Пенев обеща и още нещо - да бъде оправена вратата на залата, в която дава изявления.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Катерач изкачи необезопасен един от най-високите небостъргачи
 04.04.2021 16:48      
Видео
Колко бърза е Toyota Yaris GR?
 03.04.2021 20:00