Новини

Поставиха името на Татяна Лолова върху стол в Сатирата (СНИМКА)

  07.04.2021 18:26  
Поставиха името на Татяна Лолова върху стол в Сатирата (СНИМКА)
  google

Директорът на Сатирата- Калин Сърменов закова лично табелката с името на великата актриса Татяна Лолова на кресло номер 1 в голямата зала на театъра. Под нестихващите овации на трупата на Сатирата и на семейството на Лолова, Сърменов се разчувства и заяви, че ще направи всичко по силите си легендите на театъра, които вече не са сред нас да бъдат запомнени.

„Много е важно за нашето общество да се развиваме и такива хора като Татяна Лолова да бъдат пример, а не да останат някъде във времето и един ден да ни питат коя е тя или кой е Калата. Затова направихме тези кресла с имената им. Искаме да дадем пример в нашата малка държава. За да вървим напред. Иначе без минало, няма да имаме и бъдеще. Не всичко започва и свършва с нас. Няма как. Пък и не сме толкова талантливи. Те бяха изключителни. Това са енергийни взривове. Затова ми се иска хората да продължим да ги пазим и да ги развиваме, те да бъдат пътеводната ни светлина “.

С усмивки, но и с много тъга плътно до семейството на Татяна изслуша думите на Сърменов, след което снахата на Лолова Нели Светославова постави на стола букет с любимите цветя на актрисата- лалета, а след това благодари за инициативата на Сатирата, чрез която пазят жива паметта както на Лолова, така и на колегите ѝ от "звездния отбор" .

От сцената тя бе възнаградена с аплодисменти за думите си от трупата на театъра, който спряха репетиции, само за да почетат паметта на Лолова. Светославова пожела на актьорите да бъдат здрави, а за покойната си свекърва заяви : „Тя беше човек, който направи много за духа на българина. Да бъде в паметта и в сърцата ни. Нейният ред в театъра беше девети. Първите места са за всички, които са работили с нея, които са вървели ръка за ръка, на които сме се радвали, които са ни издигали духовно и са ни правили по-човеци".

Синът на Татяна- Сава и внучетата й на тръгване се спряха пред мониторите в Сатирата, където се излъчваха някой от най-запомнящите се роли на великата актриса.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
3 281 дрона взеха участие в шоуто на Genesis
 08.04.2021 21:14      
Видео
Вижте запалването на автокъщата на Антониото
 08.04.2021 09:00