Новини

ГЕРБ няма да предлага Борисов за премиер

  07.04.2021 19:46  
ГЕРБ няма да предлага Борисов за премиер
  БНТ

ГЕРБ ще предложи друг министър-председател. Нямаме обсъждани още имена за министри или кой ще бъде премиерът. Да, ще подкрепим кабинет, предложен от Слави Трифонов. Ние сме готови, за да не тласнем страната в нестабилност, за да не предизвикаме избори след избори, да подкрепим с 10 или 20 народни представители, ако не им стигат, правителство на г-н Трифонов. Аз бих подкрепила такъв кабинет. Ще подкрепим някои от неговите политики, но не всички. Това заяви в предаването "Още от деня" министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Тя отбеляза, че е важно да има парламент и когато ГЕРБ не е успяла да направи кабинет е редно да се даде шанс на втория. Екатерина Захариева определи твърденията, че ГЕРБ се притеснява от предсрочни избори като "несериозни".

"Не се притесняваме от експертен кабинет, несигурност е да влезем в "избори след избори", някой друг си прави тънките сметки, не ние. Кабинетът, който ние ще предложим, ще бъде от хора в нашата партия, ние имаме достатъчно експерти. Ще предложим кабинет на ГЕРБ. Ще направим опит да предложим кабинет в тази трудна ситуация. Ако другите партии не ни подкрепят, президентът ще връчи мандат на втората политическа партия на г-н Трфонов. Надявам се да предложи такъв и да не избяга от отговорност. Г-н Трифонов е политик в момента. Неговите сценаристи, режисьори са политици в момента", добави Захариева.

Тя коментира, че на тези избори ГЕРБ има 8 процента и половина разлика от втората политическа сила.

"Така ни подредиха избирателите. Вотът не се дели на такъв в България и на такъв в чужбина, 70 000 повече са тези, които са гласували извън страната", допълни Захариева.

По думите ѝ опашки е имало и в България, тъй като е трябвало да се спазват противоепидемичните мерки.

"Това, че има грешки в протоколите, не означава, че има манипулация в резултата. Ние сме отговорна политическа партия и сме длъжни да предложим кабинет", каза още Екатерина Захариева.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Вижте запалването на автокъщата на Антониото
 08.04.2021 09:00      
Видео
Катерач изкачи необезопасен един от най-високите небостъргачи
 04.04.2021 16:48