Новини

Захариева мълчи по скандала за 8 млн. евро от скопския олигарх Орце

  07.04.2021 20:24  
Захариева мълчи по скандала за 8 млн. евро от скопския олигарх Орце

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, избрана за депутат от Пазарджишка област, 2 работни дни не успя да намери време да отговори на 4 елементарни въпроса, пише "19 минути". Не знаем да приемаме ли мълчанието й за знак на съгласие по огласения в най-гледаното шоу в скопския youtube скандал за 8 млн. евро срещу политически чадър над тамошния олигарх Йордан Камчев – Орце, вече арестант. Миналата пролет – лято той се укриваше у нас от преследване за пране на пари и от тук пусна СРС-та, които събориха основаната от американските демократи прокуратура тип Кьовеши в РСМакедония. Откъде да знае предвожданото от Захариева Външно министерство, че през ноември демократите ще спечелят изборите в САЩ и през януари администрацията на Байдън не просто ще дойде на власт, а и ще го стори с екип, съставен само от експерти по Балканите, Черноморския регион и Източна Европа. Тотален малшанс. 

Затова най-настоятелно от "19 миниути" са я попитали:

1.    По каква причина България веднъж предложи, а след отхвърлянето му отново номинира Йордан Камчев – Орце за почетен консул на страната ни в Северна Македония? Какви са конкретните му заслуги пред нашата страна, за да му осигури чрез титлата и имунитет от наказателно преследване за него и цялото му огромно имущество?
2.    По каква причина България осигуряваше специална защита на това лице на своя територия?
3.    Как се отнася Екатерина Захариева към огласените от скопския политик Петър Богоевски данни за 8 милиона евро, които според него са взети за чадър над предлагания за почетен консул на България Камчев? Възможно ли е, както твърди Богоевски, тези пари да са предадени и по някакъв начин да са стигнали до съпруга на министър Захариева (припомняме, че А. Захариев се прочу с лъжите около „подпорната стена”, а после „дом за птички”, както определи ВИП туристическия комплекс, който проектира в забранената за строителство и защитена природна зона Алепу за Главболгарстрой и небостъргача, издигащ се по негов план в двора на Мултигруп, на метри от лобното място на Илия Павлов, по поръчка на неговото вице)?
И още 1 важен допълнителен въпрос, несвързан с македонското досие:
По каква причина вицепремиерът и министър на външните работи на България Екатерина Захариева приема в кабинета си Виктор Стоянов, който се занимава с реекспорт на лекарства – нещо, срещу което кабинетите Борисов 2 и 3 с нейно участие водеха борба?