Свят

Тръмп предложи да кръстят ваксина срещу COVID-19 в негова чест

  12.04.2021 10:13  
Тръмп предложи да кръстят ваксина срещу COVID-19 в негова чест

На частна вечеря за спонсори на Републиканската партия бившият президент на САЩ Доналд Тръмп e припомнил своя принос в борбата срещу пандемията от коронавирус. Освен това, според присъстващите на срещата журналисти, бившият стопанин на Белия дом е изразил мнение, че ваксината срещу COVID-19 е трябвало да бъде кръстена в негова чест, информира Агенция "Фокус", позовавайки се на британския в-к "The Independent".

Съгласно разпространената информация Тръмп е похвалил губернаторите от Републиканската партия, които са подкрепили бизнеса в техните щати, като същевременно се е присмял на бившия главен медицински съветник д-р Антъни Фаучи. По-рано той заяви, че носенето на множество маски едновременно е по-ефективно за предотвратяване на разпространението на коронавируса. Заключенията на специалиста по инфекциозни болести бяха аргументирани с неотдавнашни проучвания на Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

В допълнение според докладите бившият президент е споделил на участниците в закрито заседание, че ваксината срещу коронавирус е трябвало да бъде наречена "Тръмпцин". Идеята била "подхвърлена" от един от привържениците на 45-ия президент на САЩ.

Като аргумент бившият ръководител на Белия дом посочил факта, че именно той е стартирал операция "Warp Speed", за да се ускори разработването на препарати срещу COVID-19. По тази инициатива обаче само една версия на ваксината, произведена от "Модерна", е получила пълно финансиране.

Това не е първият път, в който Тръмп критикува Фаучи, който често не е съгласен с бившия президент по въпроса за борбата с епидемията. Също така не за първи път той се опитва да си припише заслуги за разработването на ваксини, заключава "The Independent".

 


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09