Новини

Отменят Великденската ваканция на депутатите

  15.04.2021 16:00  
Отменят Великденската ваканция на депутатите

Новият председател на 45-то Народно събрание Ива Митева не разбира ограниченията за журналистите в парламента.

В другата сграда, където заседаваше парламентът, е нямало сложен нито един дезинфектант - нито в коридорите, нито в тоалетните и самата администрация не се е предпазвала от COVID-19. "Не разбирам от какво се пазиха от вас и защо беше това ограничение, което беше наложено, и тази изолация", коментира Митева пред журналисти след Председателския съвет.

Журналистите ще имат пълен достъп в парламента при спазване на противоепидемичните мерки, увери Митева. Тя смята да разпореди навсякъде в законодателния орган да бъдат разположени дезинфектанти.

Също така е разпоредила да се подготви писмо за пълна публичност и прозрачност на работата на Народното събрание.

На председателския съвет е обсъдено какво ще гледат утре. Обсъден бил и въпросът за Великденската ваканция на депутатите, като е внесен проект тя да бъде отменена. Ние смятаме, че парламентът трябва да заседава и няма нужда да бъде в почивка, предвид дългия период, в който Народното събрание вече не е заседавало, обясни Митева.

Днес ще бъде внесен ЗИД на Изборния кодекс и Митева се надява той да събере подкрепа.

Тепърва ще се търси връзка с премиера Бойко Борисов за изслушването му в пленарна зала от 10 ч.

На въпрос защо е избрала "Има такъв народ" и член ли е на друга партия, Митева отбеляза, че не членува нито в партията на Слави Трифонов, нито в друга партия, а участва като експерт. Имам пълна свобода на действие по отношение на моята експертиза, увери тя.

"Абсолютно съм независима, експерт съм била и никога не съм действала политически", посочи новият парламентарен шеф.

Ива Митева обясни, че се е припознала с "Има такъв народ" заради идеята, че е необходима промяна, дошло е времето на по-младите хора да влязат в политиката, а и с някои от идеите на самата партия. Трябва да започне да се подменя съставът на парламента с млади неангажирани хора, които да взимат свободни решения, каза още тя и увери, че ще се опита да не допуска обидни реплики от парламентарната трибуна.

Ива Митева не отговори на въпрос кой точно от името на "Има такъв народ" я е потърсил, заяви лаконично: "Нека да не говорим за това."


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Б.Т.Р. с нов сингъл
 13.04.2021 19:34      
Видео
3 281 дрона взеха участие в шоуто на Genesis
 08.04.2021 21:14