Спорт

ПСЖ на точка от първото място

  18.04.2021 16:42  
ПСЖ на точка от първото място
  Reuters

"Пари Сен Жермен" и "Сент Етиен" сътвориха един от най-интересните и драматични мачове за сезона във френската Лига 1. Шампионите спечелиха с 3:2 с гол в 95-aта минута на Мауро Икарди.

Маурисио Почетино направи осем промени в сравнение с двубоя през седмицата срещу "Байерн" Мюнхен заради контузии и наказания. Гостите от "Сент Етиен", които се борят за оцеляването си в елита влязаха в мача със самочувствието от две поредни победи.

През първото полувреме Пабло Сарабия удари страничния стълб от пряк свободен удар, а Килиан Мбапе не успя да се разпише срещу младия вратар на гостите - Етиен Грийн. Нулевото равенство принуди Почетино да вкарва и част от тежката артилерия в лицето на Верати, Ди Мария и Икарди.

Снимка: Reuters

Развръзката и драмата настъпиха в последните 13 минути, когато паднаха 5 гола. Първо Буанга от "Сент Етиен" се възползва от центриране от фланга и се разписа за 1:0. В ПСЖ реагираха като ужилени и секунди след подновяването на играта Мбапе получи страхотен извеждащ пас от дистанция от Андер Ерера и изравни.

Французинът си изработи дузпа в 87-ата минута, принуждавайки вратаря Грийн да го фаулира. Самият Мбапе вкара и бурно изрази радостта си. Същото направи и Неймар, който беше на трибуните и удряше от радост седалките пред себе си.

Драмата стана още по-голяма в добавеното време. Буанга шутира, Серхио Рико спаси, но не изби топката в безопасна зона и при добавката Ромен Хамума направи 2:2 за ужас на Почетино и Мбапе. И това не беше всичко.

Снимка: Reuters

В следващата минута Ди Мария стреля директно от корнер и удари греда. В 95-та минута аржентинецът подаде на своя сънародник Мауро Икарди, който с глава донесе успеха на ПСЖ с 3:2.

Столичани сложиха край на негативната серия от 3 поредни домакински поражения в шампионата и скъсиха дистанцията с водача в класирането "Лил" на една точка. През седмицата ПСЖ посреща "Анже" в турнира за Купата на Франция, а следващия уикенд е гост на "Мец".


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Дейвид Бекъм с най-мощното Maserati Levante
 15.04.2021 20:19      
Видео
Б.Т.Р. с нов сингъл
 13.04.2021 19:34