Новини

Бизнесменът Ивайло Пенчев сигнализира за брутално престъпление с участието на държавни институции

  21.04.2021 20:28  
Бизнесменът Ивайло Пенчев сигнализира за брутално престъпление с участието на държавни институции

Искам да ви споделя за едно престъпление, на което станах жертва, и което мисля че няма как да се получи без участието на държавни институции. Брутално е и може да се случи на всеки от вас явно.

Това написа на личната си страница във Фейсбук бизнесменът Ивайло Пенчев. Ето какво още сподели той, като публикуваме поста му без редакторска намеса:

"Имам една кола, която не карам много. Ламборгини. Не съм я карал от повече от година. При опит мой служител да поднови гражданската и отговорност, научава, че тази кола не е моя от 19ти януари. Собственост е на испански гражданин и е дерегистрирана е в кат. В КАТ дори твърдят, че аз лично съм бил я дерегистрирал. Като го чух ми прозвуча съвършено невероятно, но е факт.

Нямам идея как би могло да се случи това, при положение че и големия и малкия талон не са излизали от касата ми. Имат копия в КАТ и в прокуратурата, защото преди време имах прокурорска проверка във връзка с някаква акция за проверяване на скъпи коли. Всъщност и застрахователите ги имат.

Но представям си какво щеше да ми се случи, ако бях излязъл с тази кола - спира ме полицай и ме арестува за кражба на кола. Звучи невероятно, но щом се е случило на мен, може да се случи на всеки от вас.

Пуснахме жалба в полицията и се надявам да разкрият разбойниците. Все пак имат запис на камерите в кат и може да се види кой е дерегистрирал. А дотогава да внимаваме да не ни арестуват за кражба на собствените ни коли.

Сега се замислям, че прехвърлянето на кола освен нотариална сделка изисква и процедура в кат. А прехвърлянето на имоти, акции и други подобни е дори по-лесно", завършва Ивайло Пенчев.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09