Новини

Политолог: При нови избори влизат още две политически формации

  26.04.2021 08:37  
Политолог: При нови избори влизат още две политически формации
  google

"Изборите няма да дадат по-ясна политическа картина, защото такава няма. Българското общество е дълбоко разделено. При нови избори е възможно да влязат още две политически формации". Това коментира пред bTV политологът доц. Антоний Гълъбов.

Според него ГЕРБ ще запази мнозинството си и след тези избори. "Стесняването на позицията е атипично структуриране на изпълнителната власт. Имаме две опозиционни партии, но нямаме мнозинство. Това е инверсия. Българските граждани отказват да подкрепят тези, които нямат мнозинство", отбеляза той.

По думите му се вижда добра координация между ИТН и Румен Радев и добави, че според него президентът ще изчака преди да даде следващия мандат. 

На свой ред неговата колежка Татяна Буруджиева заяви, че най-вероятно до четвъртък мандатът ще бъде даден. "Предполага се, че ще свършат преди Великденските празници. Президентът има неопределен срок за връчването му, добави тя.

"Задкулисни преговори най-вероятно се водят в полите на Витоша. Разговорите са за мандат. Забавянето няма да е с оглед на връчването на мандат. Диалогът върви не между партиите на протеста, а между други фактори и ИТН. За мен е странно, че ИТН народ мълчи. Това е израз на провинциализъм", коментира Гълъбов.

"При ИТН Слави говори от 30 г. Не знаем какво смятат да правят. Некоректно е към всички български избиратели. Трябва да се каже на хората дали ще има нови избори", поясни Буруджиева.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00