Новини

Днес решават окончателно ще се прилага ли и как ваксината Янсен у нас. Пристигат още дози от Pfizer

  26.04.2021 10:24  
Днес решават окончателно ще се прилага ли и как ваксината Янсен у нас. Пристигат още дози от Pfizer
  google

Днес  ваксинационния щаб трябва да излезе с решение за прилагането  на ваксината на "Янсен" у нас. Страната ни вече е получила дози от препарата, които стоят на склад, докато не излезе официално решение  на здравните власти.

В петък след заседание на щаба стана ясно, че се чакат становищата на още две комисии и на база тях заедно с решението на ЕМА, ще се вземе окончателното решение. Стана ясно, че не се обмисля вариант, в който ваксината на "Янсен"  да не се прилага. Единият вариант е употребата на "Янсен" да  се въведе с показанията на "АstraZeneca"- с повишен о внимание за жени под 60 г., а другият е да се работи с нея без ограничение.

По отношение на зелените коридори за ваксиниране срещу COVID-19, които ще бъдат отворени от 30 април до 9 май, днес РЗИ-тата в страната трябва да обявят къде в кой ден кои "зелени коридори" ще работят.

Днес в страната ни се очаква да пристигнат 138 060 дози ваксини срещу COVID-19 от производителя Pfizer/BioNTech.

В неделя у нас доставиха и 21 600 дози от ваксината на Moderna. Предстои те да бъдат разпределени към регионалните здравни инспекции в страната.

Очаква се днес да бъдат обявени и пунктовете, в които ще може да се поставят РНК ваксини. Те обаче ще отворят врати на 30 април.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09