Новини

Граждани чакаха по 4 часа на опашка, за да се ваксинират през зелените коридори

  30.04.2021 19:40  
Граждани чакаха по 4 часа на опашка, за да се ваксинират през зелените коридори

Зелени коридори за ваксинация срещу COVID-19 бяха отворени днес в повечето области на страната. Без предварително записване се поставяше основно ваксината на "Пфайзер/Байонтех", но гражданите можеха да избира и препарата на "АстраЗенека". Опашка от желаещи се извиха на много места.

В четири болници в София има определени за празниците зелени коридори, за да могат всички желаещи да се ваксинират. Това са Александровска болница, "Пирогов", болница "Света Анна", Военно-медицинска академия. Най-големи бяха опашките пред павилионите в Александровска болница и хората, за да бъдат ваксинирани, чакаха по 3, 4 часа, показа проверка на БНР.

Анкетираните от националното радио се надяват от болницата да оптимизират местата за ваксиниране, така че да се избегне неудобството за хората:

"Четири часа вече, откакто чакаме. Дошли сме от 8.30"

"Ние си приказвахме, беше ни забавно, но не е лесно. Трудно си е все пак. Това са четири часа на крак. Някои не издържат. Не могат да стоят на едно място".

"През платформата си бях запазила от 9 април час за днес в 9.00 часа, бях първа, обаче обявиха, че "зелените коридори" от днес са действителни и отпада всякаква регистрация през платформата, така че се наложи да чакам както всички, което не е добре, защото може да се създаде организация да работи още един павилион. Всички очакваха, че ще има толкова много хора. Това е необяснимото. Тенденцията е такава, че трябва да се ваксинираме, няма как. Болестта е страшна. По-добре е да сме защитени".


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Крокодил нахлу на тренировката на канадски клуб
 29.04.2021 20:45      
Видео
Димитър Рачков - Вайръл
 26.04.2021 13:11