Новини

Борисов: Можем да кажем с чест, че сме приключили третата вълна (НА ЖИВО)

  04.05.2021 10:32  
Борисов: Можем да кажем с чест, че сме приключили третата вълна (НА ЖИВО)

Премиерът в оставка Бойко Борисов посочи, че в България и третата вълна на COVID-19 е приключила. Той се позова и на данни на института „Роберт Кох”, според които страната ни вече е сред тези с нисък риск за COVID-19.

„Има няколко вида риск. Ние досега бяхме в зона с държави с висок риск - Франция, Унгария, Хърватия, Словения. От тази нощ сме при нискорисковите, където са Гърция и Малта”, обясни той.

Борисов призова критиците му да погледнат с какви мерки останалите държави са на нивото на България.

„Ние сме заедно с Австрия, в която от октомври има пълен локдаун. Можем да кажем, с чест, че сме приключили и третата вълна с намаляването на заболелите”, каза още той.

"Близо 300 хиляди ваксини пристигнаха, трябва да ваксинирате по 30 хиляди на ден, на макс трябва да се мобилизира системата", заяви Бойко Борисов.

По думите му с това приключва целият този ваксинационен план.

"Затова дойдох тук, защото това ми струва много бели коси", допълни Борисов.

"Исках да чуя интервюта с Антоанета Стефанова по много теми как би действала. Ние се отнасяме отговорно до последната минута, докато не ни освободят. Всички знаят, че се отива на избори, а парламентът продължава да приема разни работи", коментира премиерът в оставка.

От Гранична полиция заявиха, че по време на почивните дни има увеличение на мигрантския натиск, повече от 320 човека са опитали да влязат в страната ни.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00      
Видео
Интелигентните прозорци от следващо поколение
 16.11.2021 20:33