Новини

Здравният министър: Зелените коридори продължават до 9 май

  04.05.2021 11:00  
Здравният министър: Зелените коридори продължават до 9 май

Зелените коридори продължават до 9 май, в началото на другата седмица ще се организира процеса на ваксинация според количествата ваксини. Ако има достатъчно налични дози, може да продължат и зелените коридори. Огромен интерес има в големите населени места. Това заяви здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов на брифинг.

От 10 май, стартира модула, в който личните лекари могат да заявят какви ваксини са им нужни, разясни още Ангелов.

Пристигналите сега близо 274 000 ваксини, тръгват към РЗИ-тата в страната. Ваксинираните могат да достигнат до 50 000 на дневна база, за сега те са над 20 000 дневно, обясни още проф. Ангелов.

"Деликатен е въпроса с ваксината на АстраЗенека, води се антикампания срещу тази ваксина, аз смятам, че хората с поставена ваксина, могат да бъдат спокойни. У нас има достатъчно количество, само 15% от ваксинираните на дневна база ползват тази ваксина. От АстраЗенека ще останат количества, след като приключим ваксинацията у нас ще можем да дадем препарати на съседните ни държави", каза още Ангелов.

Болнична ни система ще се съвзема доста дълго време след коронавируса, тези хора са много уморени, изтощени, но въпреки всичко колегите се справят, България не усети как мина третата вълна благодарение на медиците и организацията им.


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Ицо Хазарта - Само споко
 04.05.2021 11:38      
Видео
Астронавт отгледа два вида зеленчуци в Космоса
 03.05.2021 21:11