Шоу

Мартин Карбовски оставил трайна следа върху психиката на Мегз

  05.05.2021 12:31  
 Мартин Карбовски оставил трайна следа върху психиката на Мегз

Мегз бори сексуалния тормоз на работното място след Карбовски

Матин Карбовски и #metooo

Дизайнерката Миглена Каканашева – Мегз вече бори сексуалния тормоз на работното място след нейния скандал с журналиста Мартин Карбовски.

Тя създаде българското движение на #metooo. „Движението подава информация и има изработена методика на действие на момичетата и жени, които са попаднали в ситуация на сексуален ултиматум или тормоз при властови работни отношения“, заяви Мегз пред „Скандал“. Тя обясни, че пишат и много дами, които са жертви на домашен тормоз. Всички сигнали биват насочвани към компетентните институции, които да окажат съдействие, допълни Мегз.

Мартин Карбовски и секса

Самата тя обвини журналиста Мартин Карбовски, че я е изнудвал за секс, за да продължи да участва в предаването му, което след скандала беше свалено от ефира на БТВ.

Тогава Каканашева написа във фейсбук: „Карбовски ме изнудваше за с*кс, за да продължи да излъчва предаванията си с мен. Твърди, че @nikoleta_lozanova @nora_nedkova @mihaelatodorova и всички останали плеймейтки, които са му гостували са му се от плащали с ду**не, за да са в ефир. Поради тази причина вече няма да видите мои предавания при него, защото аз не ду**м за слава. Ще кажа и още - човек, който всяка седмица говори от национален ефир за морал - е гнил отвътре, вечно пиян и дрогиран. Също по темата за морала - лично съм присъствала на телефонни разговори, в които един от най-големите критици на правителството се уговаря за срещи с президента. А после се хвали пиян - колко пари му взима и как той създава и руши имиджи в тази държава. Винаги съм била до болка честна - дори когато това ми е коствало всеки да се изправи срещу мен. Този път си мислех да си мълча, но дочух, че се случва и с други, затова разказвам“.

След това започват да и пишат много момичета, за да ми споделят как те също са получавали сексуални ултиматуми на работното си място или под други форми на властова зависимост. Всички казват “и какво може да направим”, “кой ще ни повярва”, “няма смисъл”. Факт е, че в България за този проблем не се говори и няма общоизвестни, работещи методи за справяне с него. Поради тази причина тя използва популярността си, за да се опита да прокара движението #metoo в България.

Тя сподели нейната история с Мартин Карбовски, за да покаже колко сложни могат да са понякога нещата и да даде пример, че не е срамно да се говори. В проблема със сексуалното изнудване рядко има доказателства, защото всичко обикновено се случва в лични разговори. Тук, обаче, това, че съм вечно онлайн се оказа положително. Без да искам съм позаписала и позапазила доста неща. Важното е не, че Карбовски е имал желания към мен. Това щеше да е нормално, ако той не беше стигнал до сексуално-работни ултиматуми в тях. Има секс - има предаване. Няма секс - няма предаване.

Историята на Мартин Карбовски и Мегз

Присъствах на рождения ден на Михаела Тодорова. Карбовски също беше там. Започна да ме навива да му бъда гост в предаването. Казах, че вече не искам да говоря за личните си драми и че единственият начин да участвам е като направим сборно предаване на “Маската” и “Втори план”. Той се съгласи и направихме социалния експеримент “Богат-Беден”. Предаването се получи удар в 10тката и Мартин заговори да имам рубрика при него. Казваше, че той иска да се насочи към политическа журналистика, а аз да застана на неговото място. Радвах се много. Симпатизирах му безкрайно и му се възхищавах като на кумир. За мен да се уча от него и да го наследя беше златна възможност. Не след дълго, обаче, той започна да ми прави комплименти и закачки. Мислех си - те мъжете така се държат, въобразяваш си. После станаха директни покани. И някак той все така извърташе нещата, че уж да се видим лично, за да говорим по работа, а все пиеше и говореше за секс.

Започнах да се чувствам зле и да се опитвам да разгранича нещата. В типично свой стил с дълги, огромни обяснения му разказвах, че така не се работи и че отношенията не бива да се случват по този начин. Накрая всичко прерасна в директни ултиматуми и искания. Постоянно ме склоняваше и убеждаваше, че това е нормално като ми казваше как всички преди мен са го правили. За мен беше избор на ценности - как да говоря за морал от телевизора като съм стигнала там неморално. Започнах да ходя на срещите с омраза. Той искаше да са у тях, къщата му се ползваше за офис. На последната ни среща имаше и други жени - те пиеха, опипваха се и танцуваха - говорим за 6 -7 часа следобяда.

Повръщаше ми се. Той ми казваше ти много закъсня и те се самопоканиха. Аз не издържах и на поредното притискане му казах някои неща, които мисля за него. Той е честолюбив и се скарахме. Една от пияните жени там взе да ме обижда и да ми казва да си тръгна. Аз се разплаках и си тръгнах. Оказа се, че съм си забравила портмонето. Наложи се да идва СОТ-а, защото те бяха пияни и се заключиха. Това беше, после си мълчах. Казвах си - стига, минало заминало, не си създавай драми. После чух и за други случаи и реших да споделя.

Мартин Карбовски и плеймейтки

Другата "потърпевша" Нора Недкова заяви пред медиите: "Ще бъда кратка, защото човешкото достойнство има граница, която не трябва да прекрачваш", сподели спомената от Мегз, че също била едва ли не принуждавана от Карбовски да прави "едни неща" за слава. Недкова не пожела да коментира повече и не потвърждава или отрича думите на Мегз.

Вместо това атакува Карбовски по друга линия - бил излъчил нейно видео без разрешението й. Материалът трябвало да послужи единствено за демонстрация пред продуценти, които да решат дали да правят рубрика с Нора Недкова. Обаче бил излъчен в ефир и всички го видели - нещо, което ужасно ядосва Нора Недкова.

По спора взе отношение и журналистката Калина Паскалева. На страницата си във фейсбук тя написа: НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ КАРБОВСКИ Е ИСКАЛ С*КС ОТ МЕГЗ, А ДАЛИ И КОЛКО Е ОБВЪРЗАН С РАДЕВ И БСП

Сексуалното насилие в БГ се приема за нормално, особено ако жертвата - жената - не е с академична специалност. Тя може да е водеща на предаване, манекенка, певица. Плеймейтките няма да ги коментирам, защото тяхната гледна точка е субективна спрямо морала им – той обикновено е сравнително нисък. В конкретния случай много хора няма да вземат насериозно думите на Мегз, ще си кажат - тя си го е търсела, можело е да парира Карбовски още в началото, а не да влиза в обяснителен режим, показвайки чатове.

Проблемът в този казус е много по-дълбок. Говорила съм за зависимостите в журналистическите среди много отдавна. Не само към дрогата, а и към обвързаността с конкретни партии. Мегз обвинява Карбовски в близки отношения с Радев, което би било резонно, дори да не чула разговори между тях. Журналистът показва пристрастията си към президента. В неговите сайтове и страници публикува статуси на Иван Бакалов и Васил Петев. И двамата са против правителството, не го крият, напротив - използват всяка възможност да го демонстрират. Първият, който защити Карбовски в скандала с Мегз, беше Петев - нападна я по следния начин “Запомнете таз народна мъдрост: Дори Карбовски да е българският Харви Уайнстийн, а Цветан Цветанов кандидат фитнес инструктора на Байдън за терена на “Граф Игнатиево”, това не значи, че Мегз не е найобикновена нагла шаврантия от Раковски, Айова. The end.”

Същият Петев беше писал за мен, че съм болна от СПИН наркоманка и проститутка в свой сайт преди 6 години. Ако вие не виждате връзката - ще ви я покажа. За да демонстрира симпатиите си към Радев, Карбовски публикува гледна точка на хора, които създават фалшиви новини и обслужват интереси на обвиняеми олигарси. Дали го прави срещу пари или не - може да отговори той. И то не на мен, защото не ме интересува. А на аудиторията си. Та, в скандала Мегз – Мартин Карбовски не е важно дали е искал секс от нея, а дали и колко журналистът е обвързан с политическа партия БСП и Радев. Както и колко е трезва преценката му за настоящите събития в България.

Междувременно във фейсбук върви кампания за Чиста журналистика. В любителски клип се разказва за порочните практики на омаскаряване на публични личности. В него главният герой Марто Ебльовски, разпространява статия с невярно съдържание, която съсипва семейството на млад бизнесмен.


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Ицо Хазарта - Само споко
 04.05.2021 11:38      
Видео
Астронавт отгледа два вида зеленчуци в Космоса
 03.05.2021 21:11