Автомобили

Обновеният Volkswagen Polo с частично автономно шофиране

  08.05.2021 12:18  
Обновеният Volkswagen Polo с частично автономно шофиране

Volkswagen представи обновен вариант на един от най-важните модели в гамата си, а именно Polo. До момента моделът е един от най-успешните компактни автомобили в глобален мащаб с произведени над 18 милиона екземпляра.

Сега Volkswagen направи следващия етап в развитието на Polo и новият модел идва с напълно актуализиран дизайн, технологии и оборудване, като за първи път в този клас се предлага изцяло нова асистираща система, която дава възможност за частично автономно шофиране.

Базовият модел се казва само Polo, а гамата продължава с по-високите нива Life, Style и R-Line. Всички версии на модела вече разполагат с LED фарове и LED блокове на задните светлини. Още на пръв поглед новото Polo впечатлява с външността си, особено в спортното ниво на оборудване R-Line.

Оформлението на броните се отличава от това при всички други версии на Polo със своя поразителен спортен дизайн. Лакираният в блестящо черно кръстовиден елемент в предната броня и надлъжните ламели в решетките на отворите за въздух създават излъчване за динамика.

Стандартното оборудване включва матричната система на предните LED светлини IQ.Light и LED светлини за мъгла. Дифузьорът блести в черно, а вградените хромирани панели на изпускателната система в долната част на задната броня на новото Polo R-Line го отличават от версиите на оборудване Polo, Life и Style. Като част от стандартното оборудване на спортната версия са новите 16-инчови алуминиеви джанти Valencia.

В салона на обновения Volkswagen Polo има мултифункционален волан и асистираща система за поддържане на лентата за движение. За първи път е поставена централна въздушна възглавница, разположена от страната на водача отстрани в облегалката на седалката и в случай на произшествие се отваря в посока към центъра, защитавайки водача и пътника отпред от евентуален сблъсък.

Стандартното оборудване на обновения Volkswagen Polo вече включва и дигитален кокпит с 8,0-инчов дисплей с цифрови показания на контролните прибори пред водача. Освен това серийно се предлага климатичната инсталация, аудиосистемата Composition Media с 6,5-инчов екран, Bluetooth интерфейс за свързване на мобилен телефон, електрическото регулиране и отоплението на външните огледала и електрическо задвижване на всички прозорци.

По-високата версия на оборудване Life включва допълнителни стандартни функции като App-Connect, централен подлакътник с допълнителен USB-C порт в средната част на купето, както и кожена облицовка на волана и топката на скоростния лост.

В най-високите нива на оборудване - Style и R-Line, вече има дигитален кокпит с 10,25-инчов екран с карта на навигацията, индиректно осветление и мултимедийна система Ready2Discover с 8-инчов централен сензорен дисплей и безжична връзка с Интернет.

Като опция в новото Polo за първи път в този автомобилен клас се предлага спектър от иновативни асистиращи системи IQ.Drive Travel Assist, обединяващ функциите на новия адаптивен круиз контрол с превантивно действие и функцията за асистенция на водача при поддържане на лентата за движение, формирайки изцяло нова асистираща система, която дава възможност за частично автономно шофиране.

Предварителните продажби на обновения Volkswagen Polo в Европа и у нас ще започнат през настоящия месец май.


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Рядко Ferrari F40 изгоря в Япония
 10.05.2021 14:38      
Видео
Мистериозен филм представи новата колекция на моден гигант
 06.05.2021 21:09