Анализи

ДБ: 45-ото НС освободи българите от страха и вкара джипката в гаража

  11.05.2021 09:09  
ДБ: 45-ото НС освободи българите от страха и вкара джипката в гаража

45-ият парламент освободи българите от страха и върна властта в ръцете на суверена. Това мнение изрази в интервю за БНР депутатът от „Демократична България“ Стела Николова. По думите й до този момент не е имало интерес към работата на Народното събрание, защото там нищо не се е случвало.
„Всичко се случваше в джипката, в Министерския съвет или някъде по ловните стопанства, които се използваха като бункер за белот и за раздаване на бизнеси.“

Николова изтъкна, че сега се появяват бизнесмени, които до момента са мълчали, търпели или са били под похлупака на завладените медии.

„Този парламент свърши най-важната работа: да изкара на показ това, което се случваше и всички го знаехме, но досега не го бяха артикулирали в публичното пространство хората, които бяха принудени да го търпят. И вкара джипката в гаража, което беше изключително важно“, коментира Николова в предаването „Преди всички“.

Надявам се, че в следващото НС „да има реформаторско мнозинство, което да освободи и прокуратурата“, подчерта тя.

Според Николова „справедливостта у нас е мираж, хората по високите етажи на властта не биват съдени или ако биват съдени, биват оправдавани“.

По думите й най-важната задача на следващото 46 НС, освен да се погрижи за социалните придобивки на хората и да извади страната от икономическата и социална криза, е да възстанови справедливостта за гражданите, чакана вече 30 години.

„Може би гражданите ще си дадат сметка, че една промяна в управлението на страната минава през осигуряването на справедливост и законност.“

Стела Николова смята, че в България се конституират институции, които се използват като „бухалки на властта“.

Като „знаково за това как ГЕРБ ще се опитат максимално да крият информация до последно“ Стела Николова определи неуспеха на 45-ото НС да изслуша министри от правителството „Борисов“.

„Очаквам по най-бързия начин служебното правителство да даде яснота какво е състоянието на бюджета, защото максимално се криеше тази информация до последно“, заяви още Николова.

Относно краткия престой на „Демократична България“ в парламента и очакванията за изборите през юли тя посочи, че групата на ДБ в парламента е показала, че са достатъчно адекватни и диалогични и са се опитали „да чуят хората“.


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Рядко Ferrari F40 изгоря в Япония
 10.05.2021 14:38      
Видео
Мистериозен филм представи новата колекция на моден гигант
 06.05.2021 21:09