Новини

Рашков гони шефа на Вътрешна сигурност, областни директори на МВР и шефове на РПУ-та

  12.05.2021 20:50  
 Рашков гони шефа на Вътрешна сигурност, областни директори на МВР и шефове на РПУ-та

Чистката в МВР, подета от Бойко Рашков, новоназначения служебен министър на Румен Радев, продължава. В момента служители на дирекция „Човешки ресурси“-МВР висят пред дома на шефа на дирекция „Инспекторат“ Николай Гешев, за да му връчат заповед за уволнение. В момента Рашков уволнява и шефа на другата антикорупционна дирекция в МВР Стефчо Банков.
Източници на ПИК съобщиха, че от постовете си отиват още областните директори на МВР, в които ГЕРБ има високи резултати на предишните избори. Също с постовете си ще се разделят шефът на СДВР, директорите на 2-ро 3-то и 9-то РПУ в столицата, районните управления, които са в зоната на 25 МИР, където спечели Бойко Борисов. Пътник при промяна на властта във ведомството по традиция е и главният секретар на МВР.
С поста първи се раздели административният секретар на МВР Бойко Славчев. Заповедта, подписана от развихрилия се новоназначен служебен министър Бойко Рашков, а основанието е чл. 106, т. 6 от Закона за държавния служител / поради придобито право на пенсия/.
За зам.-министър на вътрешните работи пък е назначен Енчо Мирчев, който е ръководил Дирекция "Човешки ресурси" по времето на Цветлин Йовчев./ПИК

 


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09