Анализи

Мая Манолова и псевдо-протестърът Никола Вапцаров отново се активизираха! Защо? Кой печели от това?

  18.05.2021 10:27  
Мая Манолова и псевдо-протестърът Никола Вапцаров отново се активизираха! Защо? Кой печели от това?
  google

Предизборната кампания за тях вече започна, но нека си припомним някои съмнителни факти

Дойде ли време за избори – всички средства са позволени. Това явно е мотото на тандема Мая Манолова-Никола Вапцаров, които за пореден път застанаха рамо до рамо.  Този тандем е особено активен по време на предизборни кампании – тя, в ролята си на кандидат-кмет или кандидат-депутат, той – в ролята си на шумен псевдо-протестър с тъпан.

Спомняме ли си обаче скандалите около тях или отново всяко чудо е за три дни?

#КОЙ предложи Пеевски?

Мая Манолова сама призна, че тя е предложила Делян Пеевски за шеф на ДАНС – нещо, което предизвика невиждана вълна от протести през 2013 г. След това беше наградена с поста Омбудсман на Република България с личната благословия на Бойко Борисов. Не трябва да забравяме, че в биографията й стои и костинбродската афера – изборна схема, обвита в мистерия и до днес.

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=zvVT791Ad24

Мая Манолова изнудва Васил Божков за пари

След като беше омбудсман, Мая Манолова се оказа без политическа принадлежност и финансиране. Затова скалъпи набързо „Изправи се.бг“ и започна да се присламчва към всякакви протести, които са отразявани от медиите – няма значение кой, къде и за какво се бори, ако има медии – Мая Манолова е там и е винаги в компанията на шумния псевдо-протестър със съмнителна репутация – Никола Вапцаров.

Преди да я изгонят от протестите си, Манолова се присламчваше неотлъчно и към акциите на майките от „Системата ни убива“:

Наскоро самият Васил Божков призна, че Мая Манолова е ходила при него да го изнудва за пари – нещо, за което и самият Вапцаров призна: Никола Вапцаров: Мая Манолова се срещна с Васил Божков, но не е дал нито една стотинка

Този казус е един от примерите за това как едни шумни хора с политически амбиции използват медиите, за да изнудват и рекетират или обратното - да лобират за даден човек, бизнес, кауза. В това видео можете да проследите точно как се променят мненията на близките до Мая Манолова „протестъри“ за една сграда, в която собственост има и Васил Божков: ВИДЕО за вграждане в текста: Манолова и Вапцаров - Васил Божков - YouTube

Никола Вапцаров – неосъществения политик с болни амбиции

За така наречения „протестър“ Никола Вапцаров чуваме или по избори, или по време на скандали, при които е необходимо изместване на фокуса на общественото внимание. Неосъществен политик, изгонен от БСП, низвергнат от хората в Банско и получил едва 20-на гласа на местни избори там.

Името му се свързва и със скандалната кметица на кв. Младост Десислава Иванчева, на която той беше заместник. Заместник-кмет, станал известен с това, че 6 месеца не е ходил на работа и с това, че получи поста  като награда за шумното му участие в протестите в Младост.

Никола Вапцаров „изнася“ пламенна реч пред празна зала на предизборната си кампания в Банско, която бе абсолютно фиаско.

Освен безпринципен човек, чиято вечна цел е да се облажи от политиката, Вапцаров е и арогантен длъжник на Община Банско, на която отказва да плати данъците на семейния си хотел.

В опитите си да се сложи на властта, да се възползва от медийно внимание и да се окаже в позиция, в която може да продължи да рекетира управляващи, политици и бизнес, Вапцаров създаде шпиц-командата ИК Лозенец заедно с един от най-големите поддръжници на ГЕРБ – Мариян Башур. Основната цел на т.нар. инициативен комитет е да създава шум, когато това е необходимо на един или друг политик. Това се е превърнало в професия за Никола Вапцаров, който явно друго не работи.

Шпиц-командата на Бойко Борисов – ИК Лозенец

А за семейното му минало, свързано до последно с червената буржоазия, от която са се възползвали максимално, вече е писано достатъчно.

Ясно е за всички, че тандемът Манолова-Вапцаров не се активизира случайно – търсене на политически дивиденти, поредния икономически рекет или лобизъм, или просто търсене на медийно внимание е целта този път – ще стане ясно с времето.

Но по-странното е защо медиите продължават да легитимират подобни мними герои и да им подаряват медийно време и пространство, при положение, че по този начин не само обслужват съмнителните им интереси, но и манипулират общественото мнение?!

 


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Състезание във видеоигра или реалния живот?
 18.05.2021 21:20      
Видео
Pavell & Venci Venc’ с нова серия поетичен хип-хоп
 17.05.2021 14:00