Новини

Премиерът вика на среща шефовете на службите за сигурност, излезли в дълъг отпуск

  18.05.2021 12:25  
Премиерът вика на среща шефовете на службите за сигурност, излезли в дълъг отпуск

Премиерът Стефан Янев вика шефовете на служби, които са в неплатен отпуск до есента. Очаква се това да се случи днес или утре, съобщи пред БНР вътрешният министър Бойко Рашков.

Отпуските им ще бъдат прекратени веднага, беше категоричен Рашков. По думите му държавата няма как да работи с тези хора.

„ДАНС, която аз дълго време наричах агенцията за държавна сигурност, извършваше престъпления във връзка с използването и прилагането на специални разузнавателни средства. Тези престъпления бяха толерирани от главния прокурор. Как ще искам, на какво основание да работя с такива хора?! Онези, които трябва да противодействат на престъпността, извършват престъпления и това са доказани факти. Те останаха ненаказани благодарение на главния прокурор, който сега са го скрили с КПКОНПИ, а другият продължава тази политика“, уточни служебният министър.

От справка вчера стана ясно, че в дълъг отпуск до септември са председателите на ДАНС и ДАР. В платен и кратък отпуск и е председателят на Държавната агенция „Технически операции“ Цветан Китов. Единствено той се е отзовал на поканата в Министерския съвет, каза Рашков.

В ефира на bTV вчера служебният вътрешен министър каза, че ще се наложат още смени на ръководни кадри в МВР.

От прокуратурата отказаха коментар на думите на Рашков.


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Състезание във видеоигра или реалния живот?
 18.05.2021 21:20      
Видео
Pavell & Venci Venc’ с нова серия поетичен хип-хоп
 17.05.2021 14:00