Новини

Д-р Аспарух Илиев обясни, защо ваксиниратните трябва да продължат да носят маска

  20.05.2021 08:13  
Д-р Аспарух Илиев обясни, защо ваксиниратните трябва да продължат да носят маска

Смъртността в България е 4 пъти повече от тази в Германия. Това заяви пред БНТ завеждащият Лаборатория по инфекции на мозъка в Берн д-р Аспарух Илиев.

"Трябва да видим дали COVID няма да ни изненада в средата на лятото. Давам за пример Индия, която пламна. Бразилия също е едно голямо огнище, а не знаем какво става и в Африка", каза още той.

"Почти всички ваксини дават добри резултати срещу вариантите на вируса. В Индия ги ваксинират основно с "АстраЗенека" и техен препарат, които дават резултати и по-леко боледуване", допълни завеждащият Лаборатория по инфекции на мозъка в Берн.

"Ваксините ще имат поне 12 месеца издръжливост, не се знае дали няма да се наложи година друга доза", коментира д-р Илиев.

"Ваксинираните, макар и да са до висока степен защитени, трябва да носят маска, защото още може да отпускат малко количество COVID", заяви медикът.  

"Децата трябва да се ваксинират, защото не знаем какви са дългосрочните последици от коронавируса. Виждаме, че и тези, които са го прекарали леко, имат проблеми след това.Включително децата са едни инкубатори на вируси"


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Състезание във видеоигра или реалния живот?
 18.05.2021 21:20      
Видео
Pavell & Venci Venc’ с нова серия поетичен хип-хоп
 17.05.2021 14:00