Свят

От 7 юни Испания ще допуска на своя територия ваксинирани лица от страни извън ЕС

  21.05.2021 18:10  
От 7 юни Испания ще допуска на своя територия ваксинирани лица от страни извън ЕС

От 7 юни Испания ще допуска на своя територия лица, пристигащи от страни извън ЕС, които са били ваксинирани срещу коронавируса, предават Франс прес и Ройтерс, цитирайки премиера Педро Санчес.
Той подчерта, че новото правило ще се отнася до пристигащи от САЩ.

От 24 май пристигащите от Великобритания и Япония ще бъдат допускани в Испания, без да представят негативен писиар тест за коронавирус, показва разпоредба, публикувана днес в испанския държавен вестник. Британските разпоредби обаче все още изискват пътуващите, връщащи се от Испания, да се изолират след пристигането си.Великобритания обичайно е на първо място по брой на туристи в испанските курорти.

Испанската министърка на здравеопазването Каролина Дариас съобщи днес, че сертификатите за ваксинация ще действат на цялата територия на ЕС от 1 юли, предаде ТАСС. "Прост документ, който показва, че човекът е бил ваксиниран, направен му е писиар тест или тест за антитела, или е оздравял от болестта. Ако човекът отговаря на едно от тези три изисквания, този документ може да се използва за пътувания", съобщи тя.

 


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Състезание във видеоигра или реалния живот?
 18.05.2021 21:20      
Видео
Pavell & Venci Venc’ с нова серия поетичен хип-хоп
 17.05.2021 14:00