Спорт

Гриша Ганчев обявил, че ЦСКА e обезпечен до края на годината

  24.05.2021 08:30  
Гриша Ганчев обявил, че ЦСКА e обезпечен до края на годината

ЦСКА е финансово обезпечен до края на годината, но с началото на лятната подготовка ще има яснота какво ще е бъдещето на клуба. Това призна изпълнителният директор на „червените“ Пламен Марков, пише "Монитор".

„Дали Ганчев ще остане собственик? Не съм упълномощен да кажа. Като започне лятната подготовка, ще стане ясно как ще продължим нататък. Аз имам уверението на г-н Ганчев, че ЦСКА е финансово обезпечен до края на годината“, призна Марков.

„Благодаря на нашите собственици - Ганчев и Инджов. Без финансовия ресурс и тяхната организация, е невъзможно да постигнем това. Няма как да привличаме добри играчи, когато нямаме подобни финанси. Целите в ЦСКА винаги са били много високи – титлата и Купата на България. Изпълнихме една от поставените цели. Мачът с "Арда" беше много оспорван. Сезонът е осмислен. Не трябва да забравяме и представянето в Лига Европа. Елиминирахме силния отбор на Базел - тим, играл в Шампионската лига толкова много пъти. След това бихме "Рома" в групите. Това беше победа за историята“, добави той.

„Любо е доказана личност в българския футбол. След като реши да работи като треньор, първо беше помощник при мен в националния – 2008 г. След това продължи самостоятелно, стана шампион с "Литекс". Любо е иновативен треньор, вижда много добре настоящото развитие на футбола. Голям мотиватор. Благодаря и на всички други наши треньори. И на Стамен, и на Бруно. Всеки е допринесъл за израстването на отбора. Акрапович дойде като носител на Купата на България. Всички ги уважаваме“, заяви шефът.

„Феновете искам да ги поздравя, защото те ни подкрепяха по безапелационен начин. Силно се надявам да спре хегемонията на "Лудогорец". Да продължим прогресивното си развитие. Да има резултати, с които да стигнем до титлата. В лицето на "Лудогорец", но и в това на "Локо" (Пд) ще имаме сериозни съперници“, надява се Марков.

„Не е изненада, че мачът с ЦСКА 1948 първо го спечелихме служебно, а след това се игра. Странните решения не са от днес. Това беше един от големите гафове. Апелативната комисия, най-важната комисия, взема решение, а спортно-техническата комисия го отменя. Тоест не се спазва наредбата. Каква политика има БФС? Каква концепция имат за развитието? Последният конгрес бях делегат от ЦСКА, 80-85% от делегатите не съм ги виждал в живота си. Трябва да има промяна в българския футбол. Настоящото ръководство 12-13 години управлява, виждаме резултата. Всичко в този живот се измерва в резултати. Сменят се треньори след загуби, а хората, които трябва да създадат концепция, имат нулеви резултати, поднулеви резултати. Бербатов, Стилиян и Мартин бяха прекрасни футболисти и са прекрасни хора. Младите са тези, които могат да осъществят промяната. Нека изборът бъде демократичен. Делегатите да не бъдат манипулирани. Трябва да се налагат млади и да се намалят чужденците за в бъдеще“, завърши Марков.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Баба направи няколко обиколки на писта със своето 911 GT3 RS
 22.05.2021 21:00      
Видео
Състезание във видеоигра или реалния живот?
 18.05.2021 21:20