Новини

Три коалиции се регистрираха в ЦИК за изборите на 11 юли

  24.05.2021 18:10  
Три коалиции се регистрираха в ЦИК за изборите на 11 юли

Три коалиции - „Изправи се! Мутри вън!“, „Българските патриоти“ и „Ляв съюз за чиста и свята република“, се регистрираха в ЦИК за участие в парламентарните предсрочни избори на 11 юли в празничния 24 май.

От „Изправи се! Мутри вън!“ декларираха, че влизат в битката с амбиции за още по-голяма група в следващото Народно събрание.

„Ние сме заедно, един печеливш формат, няма защо да бъде променян. Ще влезем в парламента със своите депутати и ще продължим темите, които си поставихме - разграждане на мафиотския модел“, каза Мая Манолова.

Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Георги Делчев регистрираха коалиция „Изправи се! Мутри вън!“.

Представители и на трите формации - ВМРО, НФСБ и „Воля“, от коалиция „Българските патриоти“ изразиха амбицията за силно присъствие в следващия парламент. Борис Ячев посочи:

„Лидерите ще участват в кампанията, няма да участват в листите, както беше казано. Амбицията, с която коалицията „Българските патриоти“ отива на тези избори е за едно много силно присъствие в следващия български парламент. Ние считаме, че нашето присъствие гарантира стабилност“.

Юлиян Ангелов - ВМРО, Борис Ячев - НФСБ и Пламен Христов – „Воля“ регистрираха коалиция „Българските патриоти“.

 

Документи за регистрация в ЦИК подаде и „Ляв съюз за чиста и свята република“, в който участва бившият премиер Жан Виденов, който ще е водач на листа.

Представляващият формацията Иван Атанасов заяви: "Ще се борим да върнем надеждите на хората за справедливост, за солидарност и за достойнство на хората на труда. Борим се за подкрепата на българските граждани и за приятелство с Русия".

Красимир Янков и Иван Атанасов регистрираха коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Баба направи няколко обиколки на писта със своето 911 GT3 RS
 22.05.2021 21:00      
Видео
Състезание във видеоигра или реалния живот?
 18.05.2021 21:20