Новини

Вежди Рашидов се отказва от кандидат-депутатското място в листите на ГЕРБ

  05.06.2021 15:27  
Вежди Рашидов се отказва от кандидат-депутатското място в листите на ГЕРБ

Вежди Рашидов се отказва от кандидат-депутатското място в листите на ГЕРБ, за да даде път на младите гербери. Това заяви пред "24 часа" бившият културен министър.
 
"Първо, бил съм 5 мандата депутат. Второ, на 70 години съм. Трето, време е да се даде път на младите и те да се развиват. И четвърто, пред "24 часа" съм казвал: "Вежди дойдох и Вежди искам да си отида от политиката". Човек трябва да си знае границата", каза той.

Рашидов бе депутат и в 45-ото НС, като очакванията бяха сега отново да е в пловдивската листа на ГЕРБ. Мястото му обаче ще заеме младият гербер Пенчо Малинов, който бе 2 мандата общински съветник.

"Време е младите хора да започнат да поемат своя път", каза още Вежди Рашидов. На въпрос дали окончателно се оттегля от политиката, той отговори, че ще съобщи допълнително когато реши дали ще направи това. Заради катастрофата, която претърпя преди 2 седмици той няма да помага в предизборната кампания на ГЕРБ.

Само преди месец Рашидов стана член на партията, след като до преди това бе част от гражданската квота. "Приятелите се броят в труден момент и то верните. Това е знак, който мъжете трябва да показват. Никога през живота си не съм бил член на партия и години наред, докато ГЕРБ беше на власт не се присъединих. Но ето с това показвам и на младите как трябва да се отстояват каузи", каза Вежди Рашидов.

"Сега ще се отдам повече на изкуството, защото политиката ми отне малко от Вежди", добави той и обясни, че се възстановява бавно от катастрофата. Все още ползва патерица или бастун, за да си помага в ходенето. "Важното е, че няма жертва. Всичко останало е поправимо. Контузиите ще ги преболедувам", каза още бившият културен министър.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Мъж зашлеви Еманюел Макрон
 08.06.2021 22:21      
Видео Новини
Протестиращи опънаха палатков лагер пред Съдебната палата в София
 08.06.2021 08:10