Свят

Гърция удължи със седмица Covid изискванията за влизане в страната

  06.06.2021 18:53  
Гърция удължи със седмица Covid изискванията за влизане в страната

Гърция удължи със седмица Covid изискванията за влизане в страната. За пътуване по вътрешни самолетни линии се допуска представяне на отрицателен бърз тест за коронавирус.

Изискванията за влизане в Гърция остават в сила до 14 юни, след което вероятно ще има продължение на действащите ограничения, които са общи за европейските страни.

Ваксинираните влизат със сертификат, валиден 14 дни след  последната доза. За туристите без ваксина се изисква задължително PCR тест до 72 часа преди влизане в страната. За децата на възраст над 6 години също се изисква да са с отрицателен тест.

При пътуване със самолет по вътрешните линии към островите вече е въведено изискване за представяне на документ за здравен статус. В този случай е позволено да се пътува или с PCR, или с бърз антигенен тест, направен в оторизирана лаборатория в Гърция.

С тези изисквания се пътува и с фериботите. Документите се проверяват преди качване на пътника на самолета или на кораба.

Според коментари на специалисти в гръцките медии не се очаква до края на туристическия сезон промяна в посока облекчаване на изискванията за влизане на туристи, отбелязва кореспондентът на БНР в южната ни съседка.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Заснеха падането на метеорит в кратера на вулкан
 03.06.2021 13:29      
Видео
Най-икономичният и екологичен самолет в света
 31.05.2021 13:40