Новини

Радев: Възвръщането на доверието в изборния процес е основната задача

  07.06.2021 12:07  
Радев: Възвръщането на доверието в изборния процес е основната задача

„На политическите партии ще повторя да бъдат внимателни, да търсят обединение около ценности и приоритети, да не бързат да се нападат, защото ще се срещнат в парламента след това. Ще бъдат изправени пред най-трудната и важна задача – да съставят правителство. България трябва да има правителство след предстоящите избори". Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

„Вярвам че въпреки тежкото наследство и заварените договорки, ЦИК и служебното правителство ще положат всички усилия, така че да се гарантира машинният вот на предстоящите избори. Възвръщането на доверието в изборния процес е основната задача. Вярвам, че ще се предприемат всички необходими стъпки то да се възвърне и да имаме честни, прозрачни и свободни избори", допълни той.
Президентът коментира и санкциите, наложени от САЩ. По думите му България трябва да избегне тежките финансови санкции и да защити българските държавни фирми, които попадат под ударите на Закона "Магнитски".

„Това е прецедент за ЕС. Виждате, че 10 години уж вървяхме към европейско развитие, а се озовахме редом със Судан, Саудитска арабия. Служебното правителство е длъжно да предприеме мерки, които да минимизират риска за държавните институции, за българските граждани във финансово отношение. Длъжни сме да защитим финансовия интерес на страната. Представете си, че държавни и бюджетни организации по някакъв начин попаднат под тези санкции. Какво правим тогава? Това ще означава, че не сме си свършили работата”, каза още Радев.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Камери на военен кораб заснеха НЛО
 07.06.2021 14:03      
Видео
Заснеха падането на метеорит в кратера на вулкан
 03.06.2021 13:29