Икономика

Безплатни чадъри и шезлонги на 13 плажа през това лято

  08.06.2021 20:11  
Безплатни чадъри и шезлонги на 13 плажа през това лято

Чадърите и шезлонгите на общо 13 плажа през това лято ще бъдат безплатни, съобщиха от Министерство на туризма. Няма да плащаме за сянката на ивиците "Ривиера", "Буните 2", "Обзор Мотела", "Бургас - север", "Бургас - централен", "Приморско - централен", "Къмпинг "Нестинарка", „Шкорпиловци - юг", "Ахелой", "Атанасовска коса", част 1, „Попски плаж - север 5", „Царево Централен" и „Устие на река Велека". На други 52 морски плажа, възложени на концесия, чадърите и шезлонгите ще струват между 1 и 5 лева.

Концесионерите на 29 плажа обаче са решили да не се възползват от предложението на Министерство на туризма и да намалят таксите, които плащат на държавата срещу съответното намаляване на плажните принадлежности. Наемателите на други плажове също не са заявили желание да смъкнат цените. Така на 42 плажа ще плащаме старите, договорени и по-скъпи цени, които обичайно, макар и с изключения, се движат от 8 до 10 лева за чадър и още толкова за всеки шезлонг.

На три от плажовете пък въобще няма да бъдат поставени чадъри и шезлонги. Това са „Рибарски", "Батовски" и „Созопол - запад част 2". Все още се преговаря с 23 временни стопани на ивиците, за да стане ясно какви цени ще предлагат те през сезона.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Мъж зашлеви Еманюел Макрон
 08.06.2021 22:21      
Видео Новини
Протестиращи опънаха палатков лагер пред Съдебната палата в София
 08.06.2021 08:10