Новини

Военният министър: Майор Терзиев не е катапултирал, може да не е жив

  10.06.2021 08:57  
Военният министър: Майор Терзиев не е катапултирал, може да не е жив

Тече разследване, сравняват се данните и се проверят всички факти. Цяла нощ е продължила издирвателната акция. Каквото и да се е случило, се е случило внезапно. Той не е съобщил за проблем с машината или нужда от катапултиране. Това заяви служебният военен министър Георги Панайотов пред БНТ.

"Самолетът, който е пуснал мишената на майор Валентин Терзиев, е видял как той я е поразил. Свидетели след това няма", каза още той.
"Всички опции са на масата, всички вероятности за причината за инцидента се проверяват", съобщи служебният министър на отбраната.  

Военният министър заяви, че незабавно е започнало търсенето на изчезналия майор и изтребителя. Сонар обследва дъното за фрагменти от машината. Днес в издирването ще се използва и хидролокатор за страничен обзор.

Катапултиране не е имало, защото при тази процедура се активира автоматично предаване на локацията. Той знае, че бил длъжен да предаде, че предстои катапултиране, разкри Панайотов.

Това са българи, които обичат България и пазят България, каза със сълзи на очи военният министър за майор Валентин Терзиев. "Трагедия е това, което се случи. Военни загиват в мирно време, защото професията е високорискова".

Вероятността той да бъде жив и здрав е малка, може би ще се наложи да приемем фаталния край, завърши Георги Панайотов.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Мъж зашлеви Еманюел Макрон
 08.06.2021 22:21      
Видео Новини
Протестиращи опънаха палатков лагер пред Съдебната палата в София
 08.06.2021 08:10