Свят

Китай започва имунизация на деца над 3 години

  11.06.2021 17:31  
Китай започва имунизация на деца над 3 години

Китайските власти разрешиха ваксинацията на деца на възраст от 3 до 17 години, съобщи ТАСС. Правителството организира група експерти за разработване на политика за ваксиниране на деца и юноши.

Китайските власти заявиха, че са одобрили ваксинация срещу коронавирусна инфекция при деца и юноши на възраст от 3 до 17 години. Това съобщи на брифинг представителят на Държавния комитет по хигиена и здраве на Китайската народна република Цуй Ган.

"В момента ваксинацията срещу новия тип коронавирус у нас се извършва главно за хора над 18 години, но съответните правителствени ведомства вече одобриха ваксини за спешна употреба с цел имунизиране на хора на възраст от 3 до 17 години", каза той.

По думите му правителството на страната е ангажирало група експерти, които да проучат и разработят специфични политики за ваксиниране на деца и юноши.

Според последните официални данни, по време на кампанията за масова ваксинация на китайски жители, са били направени над 845 милиона ваксинации срещу коронавирус.

Имунизация на приоритетни групи от населението в КНР започна на 15 декември 2020 г. По време на кампанията широко се използват инактивирани ваксини на "Синовак" и "Синофарм".


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Мъж зашлеви Еманюел Макрон
 08.06.2021 22:21      
Видео Новини
Протестиращи опънаха палатков лагер пред Съдебната палата в София
 08.06.2021 08:10