Новини

Ехо, СЕМ, на пистата сте, генералният директор на БНТ ви е лъгал като разпран

  15.06.2021 12:58  
Ехо, СЕМ, на пистата сте, генералният директор на БНТ ви е лъгал като разпран

Юлиана Методиева, Фейсбук

Сигурно човекът на СЕМ ще трябва да се поти днес на голямата среща с министъра на културата. Промоутърите на властта от различни издания, сайтове и кабеларки, непременно ще захапят Емил Кошлуков. Гръб им дава подписката на  2300 човека с искане на оставката на генералния директор преди Минеков да бъде овластен от Румен Радев. Мотивирано и безмилостно, още преди месеци подписалите искат главата на генералния директор. Хората от подписката са от бранша, не е като да са родени от площади, не са носили ковчези, не са мятали свински уши.

Емил Кошлуков има един огромен гаф, който някакси не влиза във вниманието на никого. Хеле пък на изчегъртващите. Не е  като подслушването на политици, раздаваните пари от ББР, пресушени язовири, не става за политически циркаджилък по  сутрешните блокове.  Но този гаф директно адресира председателката на Съвета за електронни медии, госпожа Жотева, както и нейните експерти.

През лятото на 2017 година Емил Кошлуков кандидатства с концепция как ще се развива БНТ ако той вземе властта. Дъра-бъра, но между останалите приказки, като всеки преписвач на ноу-хауто на американската телевизия, той казва(пише):
“В концепцията ми особено място заемат грижите за децата и групите в неравностойно положение(…)Бих обърна особено вниманието на детската аудитория, най-вече в интервала 13-19 г. която за разлика от по-малките деца е много слабо застъпена в програмата. Ще предложа да се направят образователни и развлекателни предавания за младите зрители.“
Казал - рекъл, спечелил шефското място. Обаче какво се оказва?

Адриан е на 14 години. Той е израснал с Disney Channel и Nickelodeon, Спондж Боб квадратни гащи, Късмет, Чарли и куп още забавни за детството му сериали. Сестра му също научи английския от тези канали, защото друго детско зрелище няма къде да се гледа. Приятелчетата им от местни софийски и несофийски квартали непрекъснато зяпат тези продукции. Направени с кеф, професионализъм и много усет за забавлението на детето, всички те масово не гледат БНТ. И знаете ли защо, господа от СЕМ? Защото там със свещ да търсиш не можеш да откриеш детско предаване. Лека нощ, деца, го няма, по БНТ 2 вървят едни грозновати главуни, Маша и Мечокът и прочие архаики от бебешката възраст на Адриан и сестра му. Никакви следобедни тийнейджърски скечове, игри на фантазията, любов и тъй нататък. И как така? Все едно да си казвал на шефа, че владееш компютър и excel, а после да се окажеш кръгла нула!

Кандидатът за генерален директор е лъгал като разпран членовете на СЕМ. Защо да не лъже? Подозирам, че си е казвал наум. Абе, на кого му пука за децата? Телевизията трябва да печели, а детските предавания искат много майсторлък, не е като политическия дебат и срещи от третия вид в рубриката БНТ на 60! Телевизионните надзорници пък приличат на стара баба с олющено пенсе на кривия нос. Гледат каквото гледат, недовиждат защо няма и няма детско предаване!
Тези 2300 човека, които искат оставката на Кошлуков са много категорични той да бъде незабавно махнат от независимия регулатор. След всички гафове от последните години, последните седмици и последните дни, този лъжлив субект няма какво да прави в обществена медия. Още по-тъпо обаче би било, ако Велислав Минеков  пред очите на всички реши да се прави на активен на гърба на загрижените. Утре, ако СЕМ се размърда и разкара Кошлуков, временният министър на културата ще гледа нагло публиката, ще се преживява като благодетел на медиите, а накрая ще си събира лихвите цял живот.
Както и да е. Ехо, СЕМ, на пистата сте!


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Кристияно Роналдо: Пийте вода!
 15.06.2021 21:55      
Видео
Ето как да обелите сварените яйца за секунди
 13.06.2021 19:31