Новини

Превозвачи искат зелени коридори за празните камиони, отиващи в Гърция

  15.06.2021 14:25  
Превозвачи искат зелени коридори за празните камиони, отиващи в Гърция

Превозвачи настояват да бъдат създадени зелени коридори за празните тежкотоварни камиони с цел по-бързо преминаване през границата с Гърция. Още инфрмация за провеждащата се работна среща на граничния пункт "Кулата".

Браншовите организации за международни превози са внесли три предложения до Агенция „Митници“, които днес ще бъдат дискутирани и в по-широк формат с участието още на фискалното звено към НАП, Гранична полиция, областен управител и местната власт в Петрич.

Над 4 километра е опашката от камиони, а в летния сезон натискът ще стане трудноконтролируем, каза Йордан Арабаджиев :

"Ние сме предложили да има зелен коридор, празните автомобили да могат да минават по друго трасе. Очакваме, че това ще спомогне за намаляване на опашките".

Инфраструктурата на „Кулата“ е ужасна, допълни изпълнителният директор на СМП.

Според шофьорите на камиони, чакащи пети час преди границата, проблемът не е на българска територия:

"Ще ви кажа честно кой е проблемът - гърците са проблем, защото ревизират всеки камион, значи, те като не правят контрол нощно време тука няма опашка".

Над 17 000 камиона са преминали през ГКПП Кулата- Промахон за последната седмица. Нещата са решими само по един начин и той е на политическо ниво, заяви областният управител на Благоевград Николай Шушков:

"Мисля, че сегашното правителство и правителството, което предстои да бъде създадено, трябва да работи България час по-скоро да стане членка на Шенген".


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Ето как да обелите сварените яйца за секунди
 13.06.2021 19:31      
Видео
Навигационна система за обувки
 12.06.2021 20:03