Новини

Куче беше хвърлено от 6-ия етаж от собственика си

  15.06.2021 20:58  
Куче беше хвърлено от 6-ия етаж от собственика си
  БНТ

Куче беше хвърлено от шестия етаж в столичния квартал "Младост". От падането кучето загубило чувствителност на задните крайници. Опасност за живота му към момента няма, но може да остане инвалид.

Шестгодишният Бари е гледан в столичния квартал "Младост", докато стопанинът му не го хвърлил от шестия етаж в неделя следобед, информира БНТ. Причината според организацията за защита на животните, която се отзовала на сигнала, е че то се е изходило върху дивана в апартамента, където живеело.

"Той не можеше да се изправя, да се движи, шоково състояние. Веднага започнахме противошокова терапия и реално от вчера е по-стабилен", разказа ветеринарният лекар Калоян Войчев.

Днес Бари вече обитава тази клетка. Няма чувствителност на задните крайници, не може да ходи до тоалетна сам. Има травма на гръбначния мозък и постравматична дискова херния.

Според д-р Войчев шансовете Бари да възвърне чувствителността на задните си крачета са минимални. По-вероятно е да остане инвалид. Стопанинът на кучето е признал какво е сторил.

"Каза, че го е изхвърлил, но много не му се разбираше и какво говори. Наистина беше неадекватен. Всеки гледа да потули случая, защото е животно и го омаловажава. Повярвайте, че всеки един човек, който може да посегне на животно, на куче, посяга и на човек", каза Радослав Рангелов от организация за защита на животните Doghelp.bg.

Веднага след инцидента извършителят е бил задържан, образувано е и досъдебно производство. А след като бъде изписан от клиниката, Бари ще се нуждае от нови стопани, които да отворят дома и сърцата си за него.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Кристияно Роналдо: Пийте вода!
 15.06.2021 21:55      
Видео
Ето как да обелите сварените яйца за секунди
 13.06.2021 19:31