Автомобили

Какво да очакваме от най-мощната S-Klasse

  16.06.2021 13:15  
Какво да очакваме от най-мощната S-Klasse

След като вчера ви представихме нашия подробен тест на новата S-Klasse, сега е време да обърнем поглед и към нейното най-мощно изпълнение S63, както и очакваното хибридно S73e AMG. Подобно на новото AMG GT73e 4-Door Coupe, така и хибридната S-Klasse се очаква да генерира над 800 конски сили благодарение на 4.0-литров осмак и електромотор в задната част, а максималният въртящ момент да досгита 1000 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч най-вероятно ще е по-бавно от това при AMG GT, което е точно 3 секунди, но едва ли лимузината ще превиши границата от 4 секунди.

Според слуховете, класическото S63 AMG също ще разчита на хибридно задвижване, като разликите ще са в електромотора, а очакваната максимална мощност тук е около 700 конски сили. Двата модела ще разчитат на добре познатата автоматична трансмисия с 9 предавки, която ще претърпи някои промени от AMG дивизията за извличане на максималния потенциал от нея.

Очаква се да има и промени във външния вид, макар AMG Line изпълненията да показват как ще изглежда спортната лимузина. Все пак очакваме по-големи отвори в бронята отпред, джанти с различен дизайн и разбира се по-големи спирачки. Окачването също ще претърпи някои промени, а в интериора най-вероятно ще видим различен волан и някои карбонови опции за таблото и вратите. Очаква се моделите да дебютират към края на тази година и да са налични за покупка от началото на следващата година.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09