Новини

Христо Иванов: Трифонов предлага кабинет, който да бъде на милостта на ГЕРБ и ДПС

  13.07.2021 19:45  
Христо Иванов: Трифонов предлага кабинет, който да бъде на милостта на ГЕРБ и ДПС
  News.bg

От обединение "Демократична България" призоваха партия "Има такъв народ" да преосмисли подхода си към съставяне на кабинет. В противен случай предложеното от тях правителство остава на милостта на ГЕРБ и ДПС, а това би било предателство към избирателите, заяви пред БНР съпредседателят на обединението Христо Иванов.

"Да се конструира един кабинет, който да бъде на милостта на ГЕРБ и ДПС и тази много здрава връзка, която има с НДСВ навява на такива мисли. "Мултигруп" и Доган докараха царя и подкрепяха управлението на НДСВ и тройната коалиция. И след това Бойко Борисов излезе от там, но дойде на власт с легитимацията, че се бори срещу това. И това, че той изневери на това свое обещание го доведе дотук“.

Иванов изрази притеснение от подхода на ИТН, от някои от имената в проектокабинета, които връщали модела на НДСВ и тройната коалиция, както и от липсата на ключови ангажименти за съдебна реформа и отстраняване на Иван Гешев.

"Става дума или за грешка, или за провокация, която е насочена към това да се разбие възможната конфигурация около желанията на хората, които протестираха", коментира още Христо Иванов, в коментар за кабинета, предлаган от лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.
"Моят призив е да осъзнаем, че вече не сме шоу, а сме професионалисти, които трябва да представляват хора и каузи и имаме отговорност към хората, които са избрали. Трябва да има диалог, трябва да има разум. Надявам се да има преосмисляне. Не искам да затварям вратите, въпреки че изглежда така, че решението е да се провокира скандал и раздор. Въпреки това мисля, че трябва да надделее отговорността. Обръщам се към парламентарната група на "Има такъв народ" - надявам се, че няма да позволят да бъдат третирани като стадо и да наблюдаваме как ще се разпадне възможността за консенсус", каза още съпредседателят на ДБ – политическата сила, която е на четвърто място по неокончателните резултати от проведения предсрочен парламентарен вот на 11 юли.


Анкета

Трябва ли да има правителство с третия мандат?


Резултати
Видео
Олимпийското село в Токио отвътре
 13.07.2021 18:01      
Видео
Катя от Ритон се съблече и подлуди мрежата
 12.07.2021 14:20